Achiziția Dispozitivelor medicale conform necesităților IMSP beneficiare (listă suplimentară nr. 22)
suma planificată 16,605,516.08 MDL
Buna ziua,Rugam insistent sa verificati necesitatea procurarii echipamentelor radiologice cu material antibacterian. Asa cum anumit asa tip de material este de minim 3 ori mai scump ceia ce face imposibila incadrarea in suma estimata chiar daca tinem cont de cele 30% permise supra. In aceiasi ordine de idei rugam insistent sa se discute posibilitatea de a oferi material care poate fi usor curatat prin dezinfectare.Va multumim
Autoritatea contractantă are obligația de a stabili în documentația de atribuire orice cerinţă, criteriu, regulă şi alte informaţii necesare pentru a asigura ofertantului/candidatului o informare completă, corectă şi explicită cu privire la modul de aplicare a procedurii de atribuire. Specificațiile tehnice ale obiectului achiziţiei trebuie să corespundă cerinţelor autorităţii contractante privind calitatea, eficienţa, testarea, securitatea, dimensiunile, simbolurile, terminologia, ambalajul, modul de transportare, marcarea, etichetarea, procesele şi metodele de producere, precum şi procedeele de determinare a conformităţii lui cu cerinţele din documentația de atribuire. Iar ofertantul are obligaţia de a elabora oferta în conformitate cu prevederile din documentaţia de atribuire.
Rugam sa verificati specificatia tehnica, nu este completa. Multumim
Specificația tehnica a fost ajustată. Mulțumim pentru clarificare.
Referitor la Cerințe de calificare obligatorii p. 18. se cere înregistrarea dispozitivelor medicale în Registrul de stat al Dispozitivelor Medicale .
Daca se oferteaza echipamente de uz GENERAL de laborator, de ex, Distilator de apa , el tot trebuie inregistrat în Registrul de stat al Dispozitivelor Medicale?
Toți operatorii economici au obligația să corespundă cerințelor tehnice minime prevăzute în documentația de atribuire. Totodată, conform prevederilor Legii RM nr. 102 din 09.06.2017 ”Cu privire la dispozitivele medicale”, operatorii economici au obligativitatea să înregistreze în Registrul de stat al Dispozitivelor Medicale.
Indicați va rog, în care document este indicat BENEFICIARUL FINAL pentru fiecare lot ?
Nu solicitantul , dar instituția finală si localitatea, fiindcă una e sa livrezi 15 echipamente în Chișinău si sa le deservesti , si alta e dacă aceste 15 echipamente sunt livrate la Briceni pana la Giurgiulesti. Prețul final trebuie sa includă si cheltuielile de transport la așa distanțe. Informatia oferita de Dvs nu este transparenta si clara
Pentru fiecare lot în parte sunt indicați beneficiarii. Vă rugăm să verificați formularul specificațiilor de preț atașat. Mulțumim pentru clarificare.
Acest răspuns nu este CONCRET si CLAR! Și încalcă prevederile din DOCUMENTAŢIA STANDARD pentru realizarea achizițiilor publice de bunuri și servicii p. 48. 1) Propunerea tehnică .
Cum aveți de gând deci sa evaluati ofertele după specificatii tehnice, care din start sunt neclare si ambiguie? INDICAȚI DIAPAZONUL CONCRET DE CARE ARE NEVOIE CLIENTUL.
Informația neclară cade sub incidența COD Nr. 218 din 24-10-2008 CODUL CONTRAVENŢIONAL AL REPUBLICII MOLDOVA* Articolul 3271. Încălcarea regulilor de iniţiere şi desfăşurare a procedurilor de achiziții.
Parametrul tehnic va fi modificat din „ Conductivitate 0,056-5,0 µs/cm” în „ Conductivitate 02,0-3,0 µs/cm”. Mulțumim pentru clarificare.
Rog clientul sa revizuie încă o data specificația tehnică pentru distilator CAPACITATEA DE PRIODUCERE A DISTILATULUI PE ORA SI NECESITATEA SI VILUMUL RECIPIENTULUI DE STOCARE!
Distilatoarele cu o productivitate de Capacitatea de distilare ≥ 25 l/h se produc fără recipient de stocare. Recipientul de stocare este întotdeauna de două ori mai mare ca volumul produs de distilat pe ora.
In conformitate cu LEGEA Nr. 131 din 03-07-2015 privind achiziţiile publice ...TREBUIE asigurata operatorilor economici o informare completă, corectă şi explicită cu privire la cerinţele sau elementele achiziţiei, ..inclusiv specificaţiile tehnice Articolul 1. Noţiuni principale specificaţie tehnică, etc.
Informația dvs este NICI completă, nici corectă şi nici explicită. ea este generala., ce nu se admite de lege.
Parametrul tehnic va fi modificat din „Recipient ≥ 2l” în „Recipient ≥ 25l, ±5l”. Mulțumim pentru clarificare.
Nu, nu toți operatorii economici au obligativitatea să înregistreze în Registrul de stat al Dispozitivelor Medicale, mai ales ca se inregistreaza DISPOZITIVELE MEDICALE si nu operatorii.
Raspunsul dvs contravine Ordinului AMDM Nr. A07.PS-01.Rg04-201 din 13.10.2017 Cu privire la aprobarea procedurilor administrative pentru notificarea dispozitivelor medicale care deţin marcaj CE. Si Legii nr. 102 din 09 iunie 2017 „Cu privire la dispozitivele medicale, care explică ca un dispozitiv medical este caracterizat prin: instrument, aparat, echipament,… destinat de către producătorul acestuia a fi utilizat în mod specific pentru diagnosticare şi/sau în scop terapeutic şi necesar funcţionării corespunzătoare a dispozitivului medical, destinat de producător să fie folosit pentru om etc.
Se înregistrează NUMAI DISPOZITIVELE , care în declarația de conformitate CE emisă de producător indica ca acest dispozitivul este fabricat conform standardelor pentru dispozitive medicale si DESTINAT DE CĂTRE PRODUCĂTOR a fi utilizat ca dispozitiv medical.
Dacă așa ceva nu este indicat de către producător, acesta este un echipament de uz general de laborator sau industrial , si nu este supus acestor proceduri de înregistrare.
Conform documentației de atribuire s-a indicat achiziționarea ,,Dispozitivelor medicale conform necesităților IMSP beneficiare”, ceea ce presupune achiziționarea Dispozitivelor medicale și nu echipamente de uz general de laborator sau industrial.
Buna ziua. In anuntul de participare punc 13(. să certifice termenul de garanție pentru echipament nu mai mic de 24/36 (pentru lot. 66,67,78) luni din data instalării/livrării , conform specificație tehnice pentru fiecare lot) ! Dar restul loturilor care este termenul de garantie????
Termenul de garanție pentru echipament 24 de luni. 36 de luni pentru loturile 66,67,78 in data instalării/livrării .
Se cere: Cistoureteroscop cu instrument flexibil nr. 1 Set 1 Intrebare: rugam sa clarificati daca se cere cistoureteroscop SI telescop optica, ca fiind 2 pozitii?. Ati rasouns ca se cere optica. Mentionati daca se cere si optica si cistoureteroscop, ca 2 pozitii sau doar optica.
Se solicită ambele „2 poziții”, optica și cistoureteroscop, (Cistouretroscop cu instrument flexibil nr. 1 Set l).
Buna ziua, Va rugam sa concretezati Volum variabil: LOT 45: 0.5 - 5 uL Autoclavabilă SAU 0,5 - 10 ul ; LOT.51 Volum variabil: 1.0 - 10.0 uL Autoclavabilă SAU 0,5 - 10ul.
Conform cerințelor caietului de sarcini se solicită „Volum variabil: 0.5 - 5 uL Autoclavabilă” și „Volum variabil: 1.0 - 10.0 mL Autoclavabilă”. În caietul de sarcină nu este cerința „ SAU 0,5 - 10 ul” și „ SAU 0,5 - 10ul”.
Va rugam sa enumerati beneficiarii lotului 53 si sa aratati , in care document sunt indicați beneficiarii lotului 53 — Baie de apă pentru histologie
Nu etse indicat nicaieri asa ceva.
IMSP Institutul Oncologic este unicul beneficiar.
Raspunsul dvs. contravine Legii nr. 102 din 09 iunie 2017 „Cu privire la dispozitivele medicale”
Asa echipamente ca de ex. Distilator, centrifuga, agitator magentic se folosesc in orice laborator si nu este clasat de producator ca dispoizitiv medical si ca echipament de uz general de laborator. aceste echipamente pot fi folosite si in laboratoare medicale, si de vinifcatie, si chimice, si de conserve, etc. si de cercetare. Argumentati va rog in conformitate cu legislatia in vigoare.
Conform documentației de atribuire s-a indicat achiziționarea ,,Dispozitivelor medicale conform necesităților IMSP beneficiare”, ceea ce presupune achiziționarea Dispozitivelor medicale și nu echipamente de uz general de laborator sau industrial. Echipamentele medicale sunt destinate instituțiilor medico-sanitare publice, respectiv, acestea urmează sa fie certificate în mod corespunzător cu Directiva 93/42/CEE privind dispozitivele medicale.
Daca ati indicat „Recipient ≥ 25l, ±5l , care este volumul de apa distilata produs pe ora, care se cere?
Va atrag atentia, volumul recipientului este intotdeauna de doua ori mai mare ca volumul de apa distilata produsă pe ora.
Conform cerintelor caietului de sarcini Capacitatea de distilare este mai mare egal cu 25 L/h.