Lotul nr.1 Legume Clinica Chișinău |
80,000.00 MDL |
800.00 MDL |
15800000-6 |
Cartofi proaspeți, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor, Luni - Joi de la 9:00-12:00, in ambalaj saci din plasa de 25 kg; Cartofii trebuie să fie: 1) intacți; 2) sănătoși (se exclud produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora devin improprii pentru consum); 3) curați; 4) tari; 5) lipsiți de defecte externe sau interne care să afecteze aspectul general al produsului, calitatea și prezentarea în ambalaj, cum ar fi: a) pete maronii rezultate din expunerea la căldură; b) crăpături (inclusiv crăpături de creștere), tăieturi, urme de mușcături, lovituri sau asperități (numai pentru soiurile a căror coajă nu este aspră) mai mari de 4 mm adâncime; c) înverzire; culoarea verde-deschis care nu depășește 1/8 din suprafață și care poate fi îndepărtată prin cojire normală nu constituie defect; d) defecte semnificative de formă; e) pete sub coajă de culoare gri-albastru sau neagră care depășesc 5 mm adâncime; f) pătare ruginie, găuri sau miez negru ori alte defecte interne; g) atacul de râie comună și râie făinoasă să nu fie adânc de 2 mm sau mai mult în cazul cartofilor tardivi; h) petele de râie comună superficiale nu trebuie să depășească 1/4 din suprafața cartofului; i) vătămări datorate înghețului; 6) fără umezeală externă anormală; 7) fără miros sau gust străin; Livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor, Luni - Joi de la 9:00-12:00, in ambalaj saci din plasa de 25 kg |
4500 Kilogram |
01.01.2023 - 29.06.2023 Str.Constantin Vîrnav 13 |
2022-12-19 11:00:00 |
|
15800000-6 |
Sfeclă roșie de masă, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Rădăcina proaspătă, întreagă, sănătoasă, curată, fără vătămări cauzate de insectele dăunătoare, fărăumeditate excesivă la suprafață, fără vătămări, cu o formă şi colorație tipică pentru sorturile de sfeclă, cu lungimea de tulpini rămase nu mai mult de 2,0 cm sau fără tulpini. Se permit abateri de la forma tipică, dar nu urîte. Livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor; Luni-Joi de la 9:00-12, in ambalaj saci din plasa 10-15 kg; |
800 Kilogram |
15800000-6 |
Varză albă proaspată, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Varză trebuie să fie:categoria I 1) sănătoase (se exclud produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora devin improprii pentru consum); 2) proaspete ca aspect; 3) curate, fără materii străine vizibile; 4) lipsite de dăunători; 5) fără deteriorări cauzate de dăunători; 6) fără daune cauzate de îngheț; 7) fără umezeală externă anormală; 8) fără miros sau gust străin.Dezvoltarea și stadiul de maturare a verzei trebuie să fie de așa natură încât să-i permită: 1) să reziste la transport și manipulare 2) să ajungă în stare satisfăcătoare la locul de destinație. livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor Luni-Joi de la 9:00-12:0, in ambalaj saci din plasa 15-20 kg |
2500 Kilogram |
15800000-6 |
Morcov de masă, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Morcovii trebuie să fie de calitate superioară: 1) întregi; 2) sănătoși (se exclud produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora devin improprii pentru consum); 3) curați, fără materii străine vizibile; a) fără materii străine vizibile, în cazul în care sunt spălați; b) fără murdărie și impurități în exces, în cazul în care nu sunt spălați; 4) lipsiți de dăunători; 5) fără deteriorări cauzate de dăunători; 6) tari; 7) neramificați, fără rădăcini secundare; 8) nelemnoși; 9) fără tendință de încolțire; 10) fără umezeală externă anormală; 11) fără miros sau gust străin; 12) cu frunzele egalate sau tăiate la partea superioară a morcovului fără deteriorarea rădăcinii. Dezvoltarea și stadiul de maturare a morcovilor trebuie să fie de așa natură încât să le permită: 1) să reziste la transport și manipulare; 2) să ajungă în stare satisfăcătoare la locul de destinație. Livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor Luni-Joi de la 9:00-12:0, in ambalaj saci din plasa 10-15 kg; |
1000 Kilogram |
15800000-6 |
Ceapă uscată, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Ceapa trebuie să fie:Categoria I 1) intactă; 2) sănătoasă (se exclud produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora devin improprii pentru consum); 3) curată, fără materii străine vizibile; 4) fără daune produse de îngheț; 5) suficient de uscată pentru utilizarea prevăzută 6) fără tijă găunoasă sau dură; 7) lipsită de dăunători; 8) fără deteriorări cauzate de dăunători; 9) fără muguri vizibili în exterior; 10) fără umezeală externă anormală; 11) fără miros sau gust străin. Dezvoltarea de la stadiul de maturare a cepelor trebuie să fie de așa natură încât să le permită: 1) să reziste la transport şi manipulare; 2) să ajungă în stare satisfăcătoare la locul de destinație. Livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor Luni-Joi de la 9:00-12:0, in ambalaj saci din plasa 10-15 kg; |
800 Kilogram |
Fructe proaspete (Mere) Clinica Chișinău |
8,000.00 MDL |
80.00 MDL |
15800000-6 |
Mere proaspete, "HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Merelor trebuie să fie:Categoria I – merele din această categorie trebuie să fie de bună calitate şi caracteristice pentru soiul respectiv, care cuprinde o clasificare în funcţie de colorit şi rugozitate. 1) întregi; 2) sănătoase; sînt excluse produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora ar deveni improprii pentru consum; 3) curate, lipsite de materii străine vizibile; 4) practic, lipsite de atacuri ale paraziţilor (dăunătorilor); 5) fără dăunători; 6) să nu prezinte umiditate exterioară anormală; 7) să fie lipsite de mirosuri şi/sau gusturi străina. Dezvoltarea şi starea merelor trebuie să permită continuarea procesului de maturaţie, pentru a putea atinge gradul de maturitate adecvat, în funcţie de caracteristicile soiului respectiv.În scopul continuării procesului de maturaţie pe durata transportării, merele trebuie să prezinte:un conţinut de substanţe solubile şi un grad de fermitate satisfăcătoare; rezistenţă la transport şi manipulare;sosirea în condiţii satisfăcătoare la locul de destinaţie.Livrarea 1 in saptamina Joi de la 09:00-12:00 in ambalaj cutii 10kg-20kg" |
1000 Kilogram |
01.01.2023 - 29.06.2023 Str.Constantin Vîrnav 13 |
2022-12-19 11:18:30 |
|
Peltea Clinica Chișinău |
17,000.00 MDL |
170.00 MDL |
15800000-6 |
Peltea in asortiment |
550 Kilogram |
01.01.2023 - 29.06.2023 Str.Constantin Vîrnav 13 |
2022-12-19 11:37:00 |
|
Otet din vin 6% |
2,000.00 MDL |
20.00 MDL |
15800000-6 |
Otet 6% , livrarea 1 in luna de la 08:30-12:00, in ambalaj cite 1 litru |
200 Kilogram |
01.01.2023 - 29.06.2023 Str.Constantin Vîrnav 13 |
2022-12-19 11:55:30 |
|
Castraveti marinati |
3,000.00 MDL |
30.00 MDL |
15800000-6 |
Castraveti marinati, GOST:20144-74, Fracțiunea de masă a castraveților de la masa netă indicată pe etichetă, nu mai puțin de: 55%(1,6kg) net 45% marinadin ambalaj borcane de 3 litri (exemplu 200borcane= 320kg.castraveti) livrarea 1 in luna de la 08:30-12:00, |
150 Kilogram |
01.01.2023 - 29.06.2023 Str.Constantin Vîrnav 13 |
2022-12-19 12:14:00 |
|
Legume Clinica Vorniceni |
50,000.00 MDL |
500.00 MDL |
15800000-6 |
Cartofi proaspeți, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor, Luni - Joi de la 9:00-12:00, in ambalaj saci din plasa de 25 kg; Cartofii trebuie să fie: 1) intacți; 2) sănătoși (se exclud produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora devin improprii pentru consum); 3) curați; 4) tari; 5) lipsiți de defecte externe sau interne care să afecteze aspectul general al produsului, calitatea și prezentarea în ambalaj, cum ar fi: a) pete maronii rezultate din expunerea la căldură; b) crăpături (inclusiv crăpături de creștere), tăieturi, urme de mușcături, lovituri sau asperități (numai pentru soiurile a căror coajă nu este aspră) mai mari de 4 mm adâncime; c) înverzire; culoarea verde-deschis care nu depășește 1/8 din suprafață și care poate fi îndepărtată prin cojire normală nu constituie defect; d) defecte semnificative de formă; e) pete sub coajă de culoare gri-albastru sau neagră care depășesc 5 mm adâncime; f) pătare ruginie, găuri sau miez negru ori alte defecte interne; g) atacul de râie comună și râie făinoasă să nu fie adânc de 2 mm sau mai mult în cazul cartofilor tardivi; h) petele de râie comună superficiale nu trebuie să depășească 1/4 din suprafața cartofului; i) vătămări datorate înghețului; 6) fără umezeală externă anormală; 7) fără miros sau gust străin; Livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor, Luni - Joi de la 9:00-12:00, in ambalaj saci din plasa de 25 kg |
1470 Kilogram |
01.01.2023 - 29.06.2023 Str.Constantin Vîrnav 13 |
2022-12-19 12:32:30 |
|
15800000-6 |
Sfeclă roșie de masă, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Rădăcina proaspătă, întreagă, sănătoasă, curată, fără vătămări cauzate de insectele dăunătoare, fărăumeditate excesivă la suprafață, fără vătămări, cu o formă şi colorație tipică pentru sorturile de sfeclă, cu lungimea de tulpini rămase nu mai mult de 2,0 cm sau fără tulpini. Se permit abateri de la forma tipică, dar nu urîte. Livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor; Luni-Joi de la 9:00-12, in ambalaj saci din plasa 10-15 kg; |
470 Kilogram |
15800000-6 |
Varză albă proaspată, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Varză trebuie să fie:categoria I 1) sănătoase (se exclud produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora devin improprii pentru consum); 2) proaspete ca aspect; 3) curate, fără materii străine vizibile; 4) lipsite de dăunători; 5) fără deteriorări cauzate de dăunători; 6) fără daune cauzate de îngheț; 7) fără umezeală externă anormală; 8) fără miros sau gust străin.Dezvoltarea și stadiul de maturare a verzei trebuie să fie de așa natură încât să-i permită: 1) să reziste la transport și manipulare 2) să ajungă în stare satisfăcătoare la locul de destinație. livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor Luni-Joi de la 9:00-12:0, in ambalaj saci din plasa 15-20 kg |
1175 Kilogram |
15800000-6 |
Morcov de masă, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Morcovii trebuie să fie de calitate superioară: 1) întregi; 2) sănătoși (se exclud produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora devin improprii pentru consum); 3) curați, fără materii străine vizibile; a) fără materii străine vizibile, în cazul în care sunt spălați; b) fără murdărie și impurități în exces, în cazul în care nu sunt spălați; 4) lipsiți de dăunători; 5) fără deteriorări cauzate de dăunători; 6) tari; 7) neramificați, fără rădăcini secundare; 8) nelemnoși; 9) fără tendință de încolțire; 10) fără umezeală externă anormală; 11) fără miros sau gust străin; 12) cu frunzele egalate sau tăiate la partea superioară a morcovului fără deteriorarea rădăcinii. Dezvoltarea și stadiul de maturare a morcovilor trebuie să fie de așa natură încât să le permită: 1) să reziste la transport și manipulare; 2) să ajungă în stare satisfăcătoare la locul de destinație. Livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor Luni-Joi de la 9:00-12:0, in ambalaj saci din plasa 10-15 kg; |
440 Kilogram |
15800000-6 |
Ceapă uscată, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Ceapa trebuie să fie:Categoria I 1) intactă; 2) sănătoasă (se exclud produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora devin improprii pentru consum); 3) curată, fără materii străine vizibile; 4) fără daune produse de îngheț; 5) suficient de uscată pentru utilizarea prevăzută 6) fără tijă găunoasă sau dură; 7) lipsită de dăunători; 8) fără deteriorări cauzate de dăunători; 9) fără muguri vizibili în exterior; 10) fără umezeală externă anormală; 11) fără miros sau gust străin. Dezvoltarea de la stadiul de maturare a cepelor trebuie să fie de așa natură încât să le permită: 1) să reziste la transport şi manipulare; 2) să ajungă în stare satisfăcătoare la locul de destinație. Livrarea 2 ori in saptamina conform comenzilor Luni-Joi de la 9:00-12:0, in ambalaj saci din plasa 10-15 kg; |
235 Kilogram |
Fructe proaspete (Mere) Clinica Vorniceni |
10,500.00 MDL |
105.00 MDL |
15800000-6 |
Mere proaspete, HG 929 din 31.12.2009,,cu privire la aprobarea „Cerinţelor de calitate şi comercializare pentru fructe şi legume proaspete” Merelor trebuie să fie:Categoria I – merele din această categorie trebuie să fie de bună calitate şi caracteristice pentru soiul respectiv, care cuprinde o clasificare în funcţie de colorit şi rugozitate. 1) întregi; 2) sănătoase; sînt excluse produsele atinse de putregai sau cu alterări din cauza cărora ar deveni improprii pentru consum; 3) curate, lipsite de materii străine vizibile; 4) practic, lipsite de atacuri ale paraziţilor (dăunătorilor); 5) fără dăunători; 6) să nu prezinte umiditate exterioară anormală; 7) să fie lipsite de mirosuri şi/sau gusturi străina. Dezvoltarea şi starea merelor trebuie să permită continuarea procesului de maturaţie, pentru a putea atinge gradul de maturitate adecvat, în funcţie de caracteristicile soiului respectiv.În scopul continuării procesului de maturaţie pe durata transportării, merele trebuie să prezinte:un conţinut de substanţe solubile şi un grad de fermitate satisfăcătoare; rezistenţă la transport şi manipulare;sosirea în condiţii satisfăcătoare la locul de destinaţie.Livrarea 1 in saptamina Joi de la 09:00-12:00 in ambalaj cutii 10kg-20kg |
880 Kilogram |
01.01.2023 - 29.06.2023 Str.Constantin Vîrnav 13 |
2022-12-19 12:51:00 |
|
Oua categoria A Clinica Vorniceni |
17,000.00 MDL |
170.00 MDL |
15800000-6 |
Oua categoria A , "Oua dietetice categ.A conform HG. nr.1208 din 27.10.2008 Cu privire la aprobarea normei sanitare privind comercializarea ouălor pentru comsumul uman. Ouăle din categoria A trebuie să prezinte următoarele caracteristici de calitate: a) coaja întreagă, dură, nefisurată, curată, mată, aspră, fără pete sau pori vizibili; b) cuticula: întreagă, curată, intactă; c) camera de aer: înălţimea să nu depăşească 6 milimetri, imobilă; cu toate acestea, pentru ouăle comercializate cu menţiunea „extra”, ea nu trebuie să depăşească 4 milimetri; d) gălbenuşul: vizibil în fascicul de lumină doar sub formă de umbră, fără contur precis, fără să se îndepărteze vizibil de poziţia centrală, în caz de învîrtire a oului; e) albuşul: limpede, transparent; f) pată germinativă: dezvoltare imperceptibilă; g) corpuri străine: fără corpuri străine; h) mirosuri străine: fără mirosuri străine. Data durabilității minimale, conform pct. 45 al prezentei Norme sanitar-veterinare. Data durabilității minimale este marcată în momentul ambalării prin mențiunea „A se consuma de preferință înainte de …”, cu indicarea zilei, lunii și anului în această ordine și în formă necodificată, în conformitate cu prevederile anexei nr. 9 la Legea nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare; Marcarea ouălor pentru consumul uman se va efectua prin aplicarea pe fiecare ou individual a următoarii inscriptii: 1)Codul producătorului indicat conform pct.33 2)data durabilitatii minimale se va indica in format DDM: xx.yy.zz unde xx,yy,zz reprezinta,ziua,luna si anul Livrarea 2 ori in saptamina Marti -Vineri de la 09:00-12:00, " |
5850 Bucata |
01.01.2023 - 29.06.2023 Str.Constantin Vîrnav 13 |
2022-12-19 13:09:30 |
|
Oua categoria A Laboratorul Regional de Referință |
2,175.00 MDL |
21.75 MDL |
15800000-6 |
Oua categoria A , "Oua dietetice categ.A conform HG. nr.1208 din 27.10.2008 Cu privire la aprobarea normei sanitare privind comercializarea ouălor pentru comsumul uman. Ouăle din categoria A trebuie să prezinte următoarele caracteristici de calitate: a) coaja întreagă, dură, nefisurată, curată, mată, aspră, fără pete sau pori vizibili; b) cuticula: întreagă, curată, intactă; c) camera de aer: înălţimea să nu depăşească 6 milimetri, imobilă; cu toate acestea, pentru ouăle comercializate cu menţiunea „extra”, ea nu trebuie să depăşească 4 milimetri; d) gălbenuşul: vizibil în fascicul de lumină doar sub formă de umbră, fără contur precis, fără să se îndepărteze vizibil de poziţia centrală, în caz de învîrtire a oului; e) albuşul: limpede, transparent; f) pată germinativă: dezvoltare imperceptibilă; g) corpuri străine: fără corpuri străine; h) mirosuri străine: fără mirosuri străine. Data durabilității minimale, conform pct. 45 al prezentei Norme sanitar-veterinare. Data durabilității minimale este marcată în momentul ambalării prin mențiunea „A se consuma de preferință înainte de …”, cu indicarea zilei, lunii și anului în această ordine și în formă necodificată, în conformitate cu prevederile anexei nr. 9 la Legea nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare; Marcarea ouălor pentru consumul uman se va efectua prin aplicarea pe fiecare ou individual a următoarii inscriptii: 1)Codul producătorului indicat conform pct.33 2)data durabilitatii minimale se va indica in format DDM: xx.yy.zz unde xx,yy,zz reprezinta,ziua,luna si anul Livrarea 2 ori in saptamina Marti -Vineri de la 09:00-12:00, " Laboratorul Regional de Referință, |
750 Bucata |
01.01.2023 - 29.06.2023 Str.Constantin Vîrnav 13 |
2022-12-19 13:28:00 |
|
Carne de pui Clinica Vorniceni |
100,000.00 MDL |
1,000.00 MDL |
15800000-6 |
Pui broiler refrigerat, H.G Nr. 773 din 03-10-2013 cu privire la aprobarea Normei sanitar-veterinare de stabilire a cerinţelor de comercializare a cărnii de pasăre MODIFICAT: în vigoare 18.03.22 MARCAREA (ETICHETAREA) CĂRNII Inscripţia de pe eticheta cărnii de pasăre trebuie să ofere consumatorilor informaţii corespunzătoare, clare şi obiective referitoare la produsele expuse. Inscripţia de pe etichetă trebuie să includă: a) denumirile sub care produsele sînt comercializate; b) condiţiile şi termenul de păstrare pe perioada comercializării; c) starea în care se comercializează carnea de pasăre; d) temperatura de depozitare recomandată; e) numărul autorizaţiei abatorului sau a atelierului de tranşare; În cazul carcaselor întregi: parțial eviscerate sau eviscerate;, data minimă de valabilitate sau data durabilității minimale se înlocuiește cu data-limită de consum, conform articolului 22 din Legea nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare. Livrarea Marti - Vineri.De la producător. |
500 Kilogram |
01.01.2023 - 29.06.2023 Str.Constantin Vîrnav 13 |
2022-12-19 13:46:30 |
|
15800000-6 |
Pui broiler congelat, H.G Nr. 773 din 03-10-2013 cu privire la aprobarea Normei sanitar-veterinare de stabilire a cerinţelor de comercializare a cărnii de pasăre MODIFICAT: în vigoare 18.03.22 MARCAREA (ETICHETAREA) CĂRNII Inscripţia de pe eticheta cărnii de pasăre trebuie să ofere consumatorilor informaţii corespunzătoare, clare şi obiective referitoare la produsele expuse. Inscripţia de pe etichetă trebuie să includă: a) denumirile sub care produsele sînt comercializate; b) condiţiile şi termenul de păstrare pe perioada comercializării; c) starea în care se comercializează carnea de pasăre; d) temperatura de depozitare recomandată; e) numărul autorizaţiei abatorului sau a atelierului de tranşare; În cazul carcaselor întregi: parțial eviscerate sau eviscerate;, data minimă de valabilitate sau data durabilității minimale se înlocuiește cu data-limită de consum, conform articolului 22 din Legea nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.De la producător. |
1000 Kilogram |
15800000-6 |
Piept de pui broiler refrigerat, Piept cu claviculă fara piele de pui-broiler refrigerat.Piept de pui refrigerat.H.GNr. 773din 03-10-2013 cu privire la aprobarea Normeisanitar-veterinare de stabilire a cerinţelorde comercializare a cărnii de pasăre MODIFICAT:în vigoare 18.03.22 Capitolul VIII MARCAREA (ETICHETAREA) CĂRNII 46. Inscripţia de pe eticheta cărnii de pasăre trebuie să ofere consumatorilor informaţii corespunzătoare, clare şi obiective referitoare la produsele expuse spre vînzare şi pentru a asigura libera lor circulaţie în ţară şi în afara teritoriului ei. 47.1. Inscripţia de pe etichetă trebuie să includă: a) denumirile sub care produsele sînt comercializate; b) condiţiile şi termenul de păstrare pe perioada comercializării; c) starea în care se comercializează carnea de pasăre; d) temperatura de depozitare recomandată; 47.11. În sensul articolului 15 din Legea nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, carnea de pasăre și produsele din carne sunt comercializate sub denumirile menționate la punctul 2, însoțite de următorii termeni în limba țării importatoare: 1) în cazul carcaselor întregi: parțial eviscerate sau eviscerate;De la producător. În ambalaj cite 1 kg.Livrarea de 2 ori in saptamina (Luni,Vineri de la 09:00-12:00), |
150 Kilogram |
15800000-6 |
Piept de pui congelat, "H.G Nr. 773 din 03-10-2013 cu privire la aprobarea Normei sanitar-veterinare de stabilire a cerinţelor de comercializare a cărnii de pasăre MODIFICAT: în vigoare 18.03.22 MARCAREA (ETICHETAREA) CĂRNII Inscripţia de pe eticheta cărnii de pasăre trebuie să ofere consumatorilor informaţii corespunzătoare, clare şi obiective referitoare la produsele expuse. Inscripţia de pe etichetă trebuie să includă: a) denumirile sub care produsele sînt comercializate; b) condiţiile şi termenul de păstrare pe perioada comercializării; c) starea în care se comercializează carnea de pasăre; d) temperatura de depozitare recomandată; e) numărul autorizaţiei abatorului sau a atelierului de tranşare; În cazul carcaselor întregi: parțial eviscerate sau eviscerate;, data minimă de valabilitate sau data durabilității minimale se înlocuiește cu data-limită de consum, conform articolului 22 din Legea nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.De la producător. |
500 Kilogram |