Lotul nr.4 Carne de pui Clinica Chișinău
"H.G Nr. 773 din 03-10-2013 cu privire la aprobarea Normei sanitar-veterinare de stabilire a cerinţelor
de comercializare a cărnii de pasăre
MODIFICAT: în vigoare 18.03.22 Carnea de pasăre prezentată consumatorului final sa fie în ambalaj cîte o bucată care a fost introdusă înaintea prezentării pentru vînzare, pe care ambalajul o acoperă în întregime dar în asemenea mod, încît conţinutul să nu poată fi modificat fără ca ambalajul să fie deschis sau să suporte o modificare.Ambalajul trebuie să fie transparent sau colorat, să fie proiectat astfel încît carnea ambalata să fie parţial vizibilă. MARCAREA (ETICHETAREA) CĂRNII
Inscripţia de pe eticheta cărnii de pasăre trebuie să ofere consumatorilor informaţii corespunzătoare, clare şi obiective referitoare la produsele expuse.
Inscripţia de pe etichetă trebuie să includă:
a) denumirile sub care produsele sînt comercializate;
b) condiţiile şi termenul de păstrare pe perioada comercializării;
c) starea în care se comercializează carnea de pasăre;
d) temperatura de depozitare recomandată;
e) numărul autorizaţiei abatorului sau a atelierului de tranşare;
În cazul carcaselor întregi: parțial eviscerate sau eviscerate;, data minimă de valabilitate sau data durabilității minimale se înlocuiește cu data-limită de consum, conform articolului 22 din Legea nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.De la producător
H.G Nr. 773 din 03-10-2013 cu privire la aprobarea Normei sanitar-veterinare de stabilire a cerinţelor
de comercializare a cărnii de pasăre
MODIFICAT: în vigoare 18.03.22 Carnea de pasăre prezentată consumatorului final sa fie în ambalaj cîte o bucată care a fost introdusă înaintea prezentării pentru vînzare, pe care ambalajul o acoperă în întregime dar în asemenea mod, încît conţinutul să nu poată fi modificat fără ca ambalajul să fie deschis sau să suporte o modificare.Ambalajul trebuie să fie transparent sau colorat, să fie proiectat astfel încît carnea ambalata să fie parţial vizibilă. MARCAREA (ETICHETAREA) CĂRNII
Inscripţia de pe eticheta cărnii de pasăre trebuie să ofere consumatorilor informaţii corespunzătoare, clare şi obiective referitoare la produsele expuse.
Inscripţia de pe etichetă trebuie să includă:
a) denumirile sub care produsele sînt comercializate;
b) condiţiile şi termenul de păstrare pe perioada comercializării;
c) starea în care se comercializează carnea de pasăre;
d) temperatura de depozitare recomandată;
e) numărul autorizaţiei abatorului sau a atelierului de tranşare;
În cazul carcaselor întregi: parțial eviscerate sau eviscerate;, data minimă de valabilitate sau data durabilității minimale se înlocuiește cu data-limită de consum, conform articolului 22 din Legea nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare.De la producător
"Piept cu claviculă fara piele de pui-broiler refrigerat.Piept de pui refrigerat.H.GNr. 773din 03-10-2013
cu privire la aprobarea Normeisanitar-veterinare de stabilire a cerinţelorde comercializare a cărnii de pasăre
MODIFICAT:în vigoare 18.03.22
Capitolul VIII
MARCAREA (ETICHETAREA) CĂRNII
46. Inscripţia de pe eticheta cărnii de pasăre trebuie să ofere consumatorilor informaţii corespunzătoare, clare şi obiective referitoare la produsele expuse spre vînzare şi pentru a asigura libera lor circulaţie în ţară şi în afara teritoriului ei.
47.1. Inscripţia de pe etichetă trebuie să includă:
a) denumirile sub care produsele sînt comercializate;
b) condiţiile şi termenul de păstrare pe perioada comercializării;
c) starea în care se comercializează carnea de pasăre;
d) temperatura de depozitare recomandată; 47.11. În sensul articolului 15 din Legea nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, carnea de pasăre și produsele din carne sunt comercializate sub denumirile menționate la punctul 2, însoțite de următorii termeni în limba țării importatoare:
1) în cazul carcaselor întregi: parțial eviscerate sau eviscerate;De la producător.
În ambalaj cite 1 kg.Livrarea de 2 ori in saptamina (Luni,Vineri de la 09:00-12:00), "
Piept cu claviculă fara piele de pui-broiler congelatt. H.GNr. 773din 03-10-2013
cu privire la aprobarea Normeisanitar-veterinare de stabilire a cerinţelorde comercializare a cărnii de pasăre
MODIFICAT:în vigoare 18.03.22
Capitolul VIII
MARCAREA (ETICHETAREA) CĂRNII
46. Inscripţia de pe eticheta cărnii de pasăre trebuie să ofere consumatorilor informaţii corespunzătoare, clare şi obiective referitoare la produsele expuse spre vînzare şi pentru a asigura libera lor circulaţie în ţară şi în afara teritoriului ei.
47.1. Inscripţia de pe etichetă trebuie să includă:
a) denumirile sub care produsele sînt comercializate;
b) condiţiile şi termenul de păstrare pe perioada comercializării;
c) starea în care se comercializează carnea de pasăre;
d) temperatura de depozitare recomandată; 47.11. În sensul articolului 15 din Legea nr. 279/2017 privind informarea consumatorului cu privire la produsele alimentare, carnea de pasăre și produsele din carne sunt comercializate sub denumirile menționate la punctul 2, însoțite de următorii termeni în limba țării importatoare:
1) în cazul carcaselor întregi: parțial eviscerate sau eviscerate;
În ambalaj cite 1 kg.Livrarea de 2 ori in saptamina (Luni,Vineri de la 09:00-12:00), De la producător."