Achiziționarea dispozitivelor medicale conform necesităților insituțiilor medico-sanitare publice (listă suplimentară nr.5)
suma planificată 3,486,230.00 MDL
Bună ziua. Dvs. solicitați prezentarea nr. de înregistrare a dispozitivului ofertat în Registrul de Stat al
Dispozitivelor Medicale. În caz că produsul nu este clasificat ca dispozitiv medical ce acte sunt necesare de prezentat?
Mulțumim pentru clarificarea depusă, pentru loturile care nu sunt dispozitive medicale este menționat în specificația tehnică documentele ce urmează a fi prezentate. Pentru celelalte loturi se va prezentat dovada înregistrării dispozitivului ofertat în Registrul de Stat al Dispozitivelor Medicale .
Va rog sa verificati buget pentru 48 de bucati. este o eroare
Mulțumim pentru clarificarea depusă, pentru lotul dat s-a produs o eroare, având în vedere că sistemul electronic nu permite modificarea valorii estimative, lotul va fi inclus în altă procedură de achiziție publică.
Buna ziua. Va rugam sa ne comunicati daca se admit centrifugi cu viteza maxima de 4650 rpm si pung de 500 ml
Mulțumim pentru clarificarea depusă, menționăm că specificația tehnică este stabilită conform necesităților beneficiarului final, totodată, conform documentației de atribuire, se acceptă oferte alternative.
Dat fiind faptul ca uneori exista o confuzie intre viteza maxima a rotorului si viteza maxima a centrifugii, rugam sa precizati daca 6000 RPM se cer a fi atisi de rotor sau de centrifuga. De regula, viteza maxima pentru pungile de sange este intre 3500 si 4000 RPM. Rugam sa indicati standardul/protocolul care solicita centrifugarea pungilor la 6000 RPM.
Mulțumim pentru clarificarea depusă, 6000 RPM se referă la viteza maxima a centrifugii. menționăm că specificația tehnică este stabilită conform necesităților beneficiarilor finali, totodată, conform documentației de atribuire, se acceptă oferte alternative.
Solicitare de clarificare privind cerința:
· „Baterii min. 2 buc., autonomie în regim de utilizare pentru o baterie de minim 7 ore”
· „Încărcător baterie (cu 2 sloturi) – obligatoriu”
Stimată Autoritate Contractantă,
Dorim să solicităm revizuirea acestei cerințe, întrucât în prezent, producătorii de top de detectoare digitale utilizează o tehnologie nouă, care înlocuiește sistemul clasic cu baterii detașabile și încărcătoare externe.
Mai exact, noile modele de detectoare sunt echipate cu două baterii interne, care funcționează simultan și oferă o autonomie extinsă de până la 16 ore de utilizare intensivă și neîntreruptă. Încărcarea se realizează prin port USB-C cu încărcare rapidă, fără a necesita scoaterea bateriilor sau folosirea unui încărcător cu sloturi.
Această soluție tehnologică asigură o autonomie mai mare decât cerința minimă (2 x 7 ore) și aduce un beneficiu esențial în contextul clinic al utilizării detectorului – menținerea protecției IP67. Aceasta este critică în situațiile în care detectorul este utilizat sub pacient, imediat după intervenții chirurgicale, unde există risc real de contact cu fluide biologice. Sistemele cu baterii detașabile implică scoaterea frecventă a capacului, ceea ce în timp poate compromite etanșeitatea și siguranța aparatului.
Având în vedere cele de mai sus, propunem reformularea cerinței astfel:
„Sistemul de alimentare al detectorului va permite o autonomie totală de minim 14 ore în regim de utilizare intensivă, fie prin utilizarea a două baterii interschimbabile, fie prin utilizarea simultană a două baterii integrate. Sistemul trebuie să permită încărcarea eficientă a bateriilor și poate include soluții moderne de încărcare internă. Gradul de protecție al detectorului va fi de minim IP54, fiind recomandat IP67 pentru utilizare în medii cu risc de contaminare biologică.”
Considerăm că această reformulare:
· păstrează cerințele funcționale esențiale,
· nu limitează concurența,
· dar permite participarea unor soluții moderne, conforme cu standardele actuale din domeniul imagisticii medicale.
Mulțumim pentru clarificarea depusă, conform documentației de atribuire sunt indicate cerințele tehnice minime solicitate, conform necesităților beneficiarului final. Propunerile dvs. sunt binevenite dar nu sunt contrare specificațiilor tehnice minime înaintate.
Reiteram intrebarea de mai sus. Viteza maxima a centrifugii nu este relevanta in acest caz. Relevanta are viteza rotorului. Rugam sa ne comunicat daca este admisa centrufuga ce atinge viteza rotrului de 4000 RPM.