Material antiderapant (sare tehnică)
suma planificată 8,250,000.00 MDL
Daca nu este posibila excluderea rugam sa clarificati acest aspect, care va fi partea a achizitiei date.
Toate documentele indicate la pct. 16 sunt obligatorii pentru prezentare
Modelul de contract de achizitii publice ce urmeaza a fi semnat in baza rezultatelor de proceduri de achizitie publica in cauza nu prevede clauzele generale necesar obligatorii. Respectiv, in scopul excluderii unor clauze distorsionate sau unilaterale, solicitam sa revizuiti modelul de contract si sa completati cu toate clauzele generice pentru a aduce o claritate la eventuala executare de livrare de produs.
Cu titlu de exemplu cerem sa fie incluse on contractul-model urmatoarele clauze previzibil obligatorii:
1. pct 2.1 si pct. 2.2 – termenii graficului de livrare si lista documentatiei de insotire a bunurilor livrate;
2. Obligatia beneficiarului de a solicita si receptiona lotul integral de produse contractat, cu respectarea termenilor si cerintelor de calitate a produsului;
3. Pct.8.4 sa fie modificat clar si precis termenul de 7 zile lucratoare care trebuie respectat de catre partea initiatoare a unei eventuale rezolutiuni de contract;
4. La pct.9.2 din contract sa fie indicat exact si exhaustiv termenul in zile in care pot fi inaintate pretentii privind calitatea bunurilor;
5. In cap.10 din contract sa fie indicate valorile si marimile exacte ale penalitatii invocate;
6. Sa fie expres prevazute conditiile speciale a contractului daca eminamentele se impun.
Va multumim pentru transparenta procedurii de achizitii publice!
Toate condițiile indicate mai sus care pot modificate sunt menționate în anunțul de participare, și vor fi transcrise în contract
1. Termenele de livrare/prestare.
In anunt de participare: la solicitarea beneficiarului in decurs de 20 zile calendaristice.
In contract - model: în termenele prevăzute de graficul de livrare/prestare.
In clarificari: in dependenta de conditii meteo, cate 1000-2000 tone la fiecare comanda.
Intrebare: Se poate de stabilit clar, transparent, in Anuntul de participare aceste detalii in baza informatiilor oferite de catre AC?
2. Preţul şi condiţii de plată, Garantii de 1%/5%
In anunt de participare : 5000 tone = 8 250 000 lei (fara TVA), se achita timp de 90 zile de la data semnarii facturii fiscale.
In contract – model: se va completa in baza Specificatiei tehnice si a Specificatiei de pret , iar suma contractului va fi +20% (cu TVA).
In clarificari : se garanteaza 80% din calitatea contractata. Reiese ca doar 4000 tone sunt necesare, dar se preconizeaza o rezerva de 1000 tone?
Intrebare: Garantiile de oferta si cea de buna executie de ce sa fie calculate din 5000 tone daca AC planuieste achizitia a 4000 tone? Nu va pare cantitatea de 1000 tone o marja prea mare de indecizie sau, poate, motiv de specula?
In concluzie:
De ce prevederile din Anuntul de participare nu sunt complete, clare, transparente si fara ambiguitati, asa cum prevede Legea 131/2015 art.35?
Solicitam sa completati si sa aduceti in conformitate in Documentatia de atribuire toate detaliile privind cantitatea bunurilor, conditiile de plata, pretul contractului si a garantiilor.
Toate condițiile menționate în anunțul de participare sunt bazate pe metoda de lucru a întreprinderii noastre. Ceea ce ține de cantitatea mărfii necesare cum am menționat mai sus depind de condițiile climaterice. Cantitatea de 80% se referă la cantitatea minimă de bunuri achiziționate. De obicei se procură mai mult, dar nu vă putem comunica o cifră exactă, deoarece depind de mai mulți factori. Întreprinderea respectă în totalitate legislația RM privind achizițiile publice
Trebuie să includă specificații tehnice clare pentru bunurile sau serviciile solicitate. Aceste specificații ar trebui să fie obiective și să permită o evaluare corectă a ofertelor, insa in documentele prezentate se reflecta obscur ce se cere de la ofertant.
În anunțul de participare sunt indicate specificațiile tehnice clare
Solicitam respectuos informații cu privire la normativul sau standardul utilizat pentru elaborarea caietului de sarcini asociat achiziției publice, rugam respectuos de data aceasta sa nu faceti referinta abstracta CONFORM LEGISLATIEI AL RM, in calitate de orfeta potential, asteptam un extras din clar din Normativ dupa care sa ne conducem.
La elaborarea caietului de sarcini AC s-a condus de standardul STAS nr. 2906. Nu am menționat pentru a nu restricționa participarea mai multor participanți.
Cerinta Tehnica a fost elaborate dupa GOST sau Standart European ?
La elaborarea caietului de sarcini AC s-a condus de standardul STAS nr. 2906. Nu am menționat pentru a nu restricționa participarea mai multor participanți.
Cerințe față de materiale utilizate la combaterea lunecușului iarnă
- de peste 10 mm Nu se permite -
- de la 5 mm până la 10 mm, nu mai mult 10
- de la 1 mm până la 5 mm, nu mai puțin 75
- 1 mm și mai puțin, nu mai mult 15
Umiditatea, %, nu depășește 5
Dece nu se utilizeaza ghidul privind cerințele tehnice la materialele utilizate la prevenirea
și combaterea lunecușului pe timp de iarnă ? In documentatia Dvs, sunt cerinte luate din care standart ?
Întreprinderea are o practică majoră în domeniul respectiv, cu atît mai mult se colaborează și se consultă cu statele vecine care dețin mine de sare și au o practică destul de avansată în domeniu, și la fel aplică aceeași parametri. Respectiv, vă rugăm să respectați cerințele anunțului de participare.
Prezentarea de dovezi privind conformitatea produselor, identificată prin referire la specificații sau standard relevante, LEGE Nr. 235 din 01-12-2011 este util sa atasam declaraţie de conformitate – asigurare scrisă, bazată pe o decizie luată în urma unei evaluări, prin care producătorul sau reprezentantul său autorizat confirmă cu certitudine că produsul este conform cerinţelor specificate ?
Acte ce demonstrează conformitatea produsului conform legislației RM
Granulație: 0-3mm (rest pe sită de 3mm, max. 5%) 0-4mm (rest pe sită de 4mm, max. 5%), Utilizarea celor două intervale de granulație poate duce la confuzie, mai ales dacă nu este clar dacă se referă la același lot de marfă sau dacă sunt loturi distincte. Este important să fie clarificat dacă cele două specificații sunt independente sau dacă una este o subsetare a celeilalte.
Este același lot de marfă care se analizează?
Este clar că specificațiile se referă la același material sau la două tipuri diferite de material?
Cum se aplică cele două criterii ?
La procedura dată de achiziție este solicitat un singur produs, respectiv un singur lot
In descrierea lotului gasim aceste informatii
Durata contractului: de la 23 oct 2024, 14:21 până la 29 apr 2025, 14:21
Începutul licitației: 25 oct 2024, 15:00
Spuneti-ne, va rog, contractul va fi semnat cu un cistigator stiut pe 23.10 cand licitatia incepe pe 25.10?
Se creaza impresia ca licitatia este trucata. Nu se autosesizeaza nimeni din oficiu?
Termenii despre care vorbiți sunt estimativi și ceruți la momentul completării informației. Se crează o impresie ca participați pentru prima dată la licitație. Sau vă străduiți să trageți de timp! Licitația se desfășoară în strictă conformitate cu legislația.
In cazul in care sunt așa dubii ca achiziția este trucata, oare AC a anunțat organele competente dar si mass media ?
Nu este prima dată cind se organizează achiziția respectivă și e verificată de autorități permanent. Totul e conform legislație RM în vigoare, nu Va faceți griji.
Considerăm că răspunsurile sunt inadecvate și afectează transparența și corectitudinea procesului de achiziție. Urmează să depunem o plângere la autoritatea de reglementare relevantă pentru Achiziții Publice. AC răspunde, în mare parte, că 'totul este conform legislației RM în vigoare', dar nu face referire exactă la articolele și standardele relevante.
AC se conduce după prevederile legii 131. Fiecare ofertant pentru a participa la procedura de achiziție trebuie să facă cunoștință cu prevederile legii și a documentației standard anexată la procedura de achiziție.
AC anulează a 4a oara aceasta licitație, nu vi se pare stimata AC ca Dvs trageți in timp, anul trecut in CHISINAU a fost un dezastru in perioada de iarna, doar pentru ca nu aveți material SARE TEHNICA din cauza ca se anulează fără motive, daca se dorește un anumit ofertant sa câștige aceasta licitație, expuneți sa nu pierdem timpul cu voi.
Această întrebare nu se referă la procedura respectivă.
Vă rugăm să ne informați de ce nu au fost publicate răspunsurile la solicitările de clarificare transmise anterior. Aceste informații sunt esențiale pentru pregătirea corectă și completă a ofertei noastre.
toate raspunsurile sunt publicate
В соответствии с положениями статьи 35. (Разъяснения) Закона Республики Молдова № 131 от 03-07-2015 «О государственных закупках» прошу дать четкие, исчерпывающие и однозначные ответы на следующие вопросы:
1. На основании какого внутреннего распорядительного документа (приказ, распоряжение, указание, поручение, решение или иной, предусмотренный законом административный акт) Закупающего органа была инициирована процедура данной государственной закупки?
2. Перечень должностных лиц (с указанием занимаемых должностей, но без указания фамилий и имен), включенных в состав рабочей группы Закупающего органа по данной закупке?
3. Предшествовало ли Объявлению о закупке проведение тендерного диалога, в рамках которого Закупающий орган проводил бы с экономическими операторами диалог с целью выработки одного или нескольких решений, способных удовлетворить его потребности при осуществлении закупки?
Если да, то, когда, где и каким образом проводился тендерный диалог, перечень привлекаемых экономических операторов, а также результаты подобного диалога и в какой форме они отражены?
4. Входят ли в состав рабочей группы Закупающего органа специалисты в сфере эксплуатации городского автотранспорта?
Если да, то какой уровень профессиональной подготовки они имеют, стаж работы в отрасли, а также занимаемые ими должности?
5. Входят ли в состав рабочей группы Закупающего органа по данной процедуре закупки представители гражданского общества?
Если да, то кого они представляют и уровень их профессиональной компетенции в сфере эксплуатации городского автотранспорта?
Если нет, то поступали ли от представителей гражданского общества заявления на участие в рабочей группе по данной закупке?
6. Направлялись ли Закупающим органом или его рабочей группой предложения производителям автобусной техники для участия в переговорной процедуре по определению технических характеристик, которые затем были включены в техническую спецификацию на закупаемую автобусную технику?
Если да, то какие производители были приглашены, а также результаты проведенных переговорных процедур?
7. На основании каких национальных и международных стандартов, национальных технических регламентов и нормативов, а также технических руководств и общих технических спецификаций, в том числе европейских, разработанных в соответствии с процедурами, адаптированными к потребностям рынка Республики Молдова и, в частности, к городским особенностям Кишинёва, были определены технические условия (техническая спецификация на автобусную технику) данной процедуры закупки?
8. Какие принципы – функциональный, эксплуатационный или иной, связанные с жизненным циклом и постоянством процесса эксплуатации автобусной техники, были заложены в определение технических условий (технической спецификации) на автобусную технику для достижения планируемой цели закупки?
9. Каким внутренним распорядительным документом Закупающего органа (приказ, распоряжение, указание, поручение, решение или иной, предусмотренный законом административный акт) утверждена техническая спецификация на автобусную технику, включенная в Объявление о закупке автобусной техники?
Procedura se desfășoara în totalitate conform legii privind achizițiile publice
В соответствии с положениями статьи 35. (Разъяснения) Закона Республики Молдова № 131 от 03-07-2015 «О государственных закупках» прошу дать четкие, исчерпывающие и однозначные ответы на следующие вопросы: 1. На основании какого внутреннего распорядительного документа (приказ, распоряжение, указание, поручение, решение или иной, предусмотренный законом административный акт) Закупающего органа была инициирована процедура данной государственной закупки? 2. Перечень должностных лиц (с указанием занимаемых должностей, но без указания фамилий и имен), включенных в состав рабочей группы Закупающего органа по данной закупке? 3. Предшествовало ли Объявлению о закупке проведение тендерного диалога, в рамках которого Закупающий орган проводил бы с экономическими операторами диалог с целью выработки одного или нескольких решений, способных удовлетворить его потребности при осуществлении закупки? Если да, то, когда, где и каким образом проводился тендерный диалог, перечень привлекаемых экономических операторов, а также результаты подобного диалога и в какой форме они отражены? 4. Входят ли в состав рабочей группы Закупающего органа специалисты в сфере эксплуатации городского автотранспорта? Если да, то какой уровень профессиональной подготовки они имеют, стаж работы в отрасли, а также занимаемые ими должности? 5. Входят ли в состав рабочей группы Закупающего органа по данной процедуре закупки представители гражданского общества? Если да, то кого они представляют и уровень их профессиональной компетенции в сфере эксплуатации городского автотранспорта? Если нет, то поступали ли от представителей гражданского общества заявления на участие в рабочей группе по данной закупке? 6. На основании каких национальных и международных стандартов, национальных технических регламентов и нормативов, а также технических руководств и общих технических спецификаций, в том числе европейских, разработанных в соответствии с процедурами, адаптированными к потребностям рынка Республики Молдова и, в частности, к городским особенностям Кишинёва, были определены технические условия (техническая спецификация на соль технческую) данной процедуры закупки?
Procedura se desfășoara în totalitate conform legii privind achizițiile publice
Stimate Autoritate Contractantă,
Vă mulțumim pentru răspunsul dumneavoastră, dar considerăm că formulările oferite sunt vagi și neclare. Vă rugăm să ne detaliați în mod specific care articole din LEGE Nr. 174 din 11-07-2024 privind achizițiile publice sau alte acte normative relevante fundamentați afirmațiile dumneavoastră.
În special, am aprecia dacă ați putea indica:
Articolele specifice care susțin argumentele prezentate în răspunsul anterior.
Principiile legale invocate și cum se aplică acestea în contextul procedurii desfășurate.
Clarificările suplimentare vor ajuta la înțelegerea procesului și la asigurarea unei oferte corecte pentru Dvs stimata AC.
Procedura se desfășoara în totalitate conform legii privind achizițiile publice. Va rugam sa repectati cerintele din anuntul de participare
Odata ce prin licitatia respectiva nu dati asigurare privind comanda integrala de bunuri licitate si solicitati in acelasi timpt garantie de buna executie pentru eventualul lot, cerem sa examinati drept forma de plata LC acreditiv.
Va rugam sa respectati cerintele din anuntul de participare.
vo rugam sa indicati in documentatia de atribuire a respectivei licitatii toate intetiile autoritatitatii contractante pentru a fi organizata si desfasurata o licitatie legala si transparenta, echidistanta si netrucata.
Nu poate fi admise reguli ascunse in detrimentul celor incluse in documentatia de atribuire publicata
In documentatia de atribuire sunt indicate toate intentiile AC
invcludeti si publicati contractul definitiv nu va ascundeti sub generic pentru a facilita cistiguri partiale
Toate condițiile menționate în anunțul de participare vor fi transcrise în contract