Utilaj medical
suma planificată 1,890,000.00 MDL
Universal Multibay nu este nevoie?
Toată informația se regăsește în documentația de atribuire redactată. Vă mulțumesc!
Bună ziua, Este posibil de prezentat notificarea precum ca agenția a primit bunurile spre inregistrare.
Iar dovada înregistrării dispozitivului sa fie prezentata la semnarea contractului.
Bună ziua!
Dovada înregistrării dispozitivului ofertat în Registrul de Stat al Dispozitivelor Medicale va fi prezentat o dată cu depunerea ofertei.
Vă mulțumesc!
Bună ziua, AMDM acum înregistrează în termen de 10 zile lucrătoare din tata primirii notificării și nu primesc documentele daca este ceva în neregulă! Deci nu vedem nici un motiv serios de a nu primi notificarea.
În conformitate cu prevederile art. 7) alin.8) al Legii nr. 102 din 09.06.2017 cu privire la dispozitivele medicale, „Dacă, în procesul introducerii informației în Registrul de stat al dispozitivelor medicale, Agenția constată că actele depuse nu corespund sau sînt false ori conțin informații eronate, aceasta are dreptul să refuze înregistrarea informației, înștiințînd solicitantul despre motivele refuzului în termen de 5 zile lucrătoare de la data primirii notificării.” Reeșind din normele citate, prezentarea notificării, nu garantează înregistrarea într-un bun final al dispozitivului medical.
Solicităm de a nu restricționa participarea unui număr mai mare de OP la procedura de achiziții.
Înregistrarea dispozitivului ofertat în Registrul de Stat al Dispozitivelor Medicale rămâne o condiție obligatorie, deoarece prin aceasta se confirmă și asigură că dispozitivele medicale puse pe piață sunt calitative, eficiente şi sigure în vederea garantării calităţii serviciilor medicale prestate. Autoritatea contractantă nu restricționează, sunt invitați să participe orice operatori economici interesați.
Reeșind din cerințele, pe care le-ați enumerat mai sus, inclusiv înregistrarea mărfurilor înainte de depunerea unui contract, inregistrarea inițială în registrul de stat și verificările metrologice, se poate trage concluszia că toate specificațiile din tender sunt făcute pentru un ANUMIT FURNIZOR, care are deja acest echipament într-un depozit din Moldova și aceste echipamente au fost deja incluse în toate registrele solicitate. Este imposibil să introduce în registru echipamente într-un timp atât de scurt și inca echipamente, care nu au fost importate în Moldova.
Buletinul de verificare metrologică se va prezenta la momentul livrării bunului. Înregistrarea dispozitivului ofertat în Registrul de Stat al Dispozitivelor Medicale rămâne o condiție obligatorie, deoarece prin aceasta se confirmă și asigură că dispozitivele medicale puse pe piață sunt calitative, eficiente şi sigure în vederea garantării calităţii serviciilor medicale prestate.
Stimată Autoritate Contractantă, pentru lot 2. Dulap de sterilizare este inclusă cerința - "imprimantă conectată direct la dispozitiv". Această opțiune la marea majoritate a producătorilor de sterilizatoare de acest gen nu este disponibilă. Vă rugăm să confirmați dacă se va accepta varianta cu conectarea sterilizatorului la PC pentru exportul de date, cu soft specializat pentru monitorizarea și înregistrarea datelor, cu posibilitatea ulterioară de imprimare, ceea ce nu afectează procesul de lucru?
Oferta se va prezenta conform caietului de sarcini.
Buna ziua. Rugăm să excludeți cerința referitoare la ”Buletin de verificare metrologică” deoarece utilajele date se introduce pe piața din RM cu marcaj CE cu verificarea inițială în țara de origine și deci se dau în folosință fără verificări metrologice inițiale iar verificarea periodica se face începând cu anul următor de la expirarea anului de producerea acestora de către ingineri calificați și acreditați de către compania producătoare. Vă mulțumim.
Vă rugăm respectuos cerința dvs să fie argumentată în baza legislației în vigoare. Vă mulțumesc!
„Conform LP Nr. 102 din 09-06-2017 cu privire la dispozitivele medicale, Cap. III, art. 6, alin. (2): „Prezenţa marcajului CE demonstrează că acestea au fost supuse procedurilor de evaluare a conformităţii şi, în consecinţă, atunci cînd acestea sînt introduse pe piață, nu mai este necesară repetarea procedurilor de evaluare a conformităţii.”
De asemenea, conform HG Nr. 1042 din 13-09-2016 cu privire la aprobarea Listei oficiale a mijloacelor de măsurare şi a măsurărilor supuse controlului metrologic legal p. 4: „Prezenţa, pe un mijloc de măsurare, a marcajului de verificare iniţială CE corespunzător demonstrează că acesta a fost supus unor controale adecvate (aprobarea de model CE, verificarea iniţială CE) şi, în consecinţă, atunci cînd mijlocul de măsurare este importat sau dat în folosinţă în Republica Moldova, nu mai este necesar să se repete controalele care au fost deja efectuate. Verificarea iniţială CE este valabilă, din momentul acordării ei, pînă la finele anului următor celui în care a fost aplicat marcajul de verificare iniţială CE.”
Multumim
Se acceptă argumentul dvs, cerința privind prezentarea buletinului de verificare metrologică pentru Lot 6 și Lot 7,se exclude. Vă mulțumesc!
Stimată Autoritate Contractantă, pentru loturile 19, 20, 21 și 22, în cazul în care echipamentul propus va avea marcajul CE, considerăm în plus cerința de a supune adițional etalonării aceste produse. Argumentele aduse pentru loturile 6 și 7 sunt aplicabile și pentru loturile 19, 20, 21 și 22. Respectiv, rugăm să excludeți cerința respectivă pentru loturile 19,20,21,22.
HG Nr. 1042 din 13-09-2016 cu privire la aprobarea Listei oficiale a mijloacelor de măsurare şi a măsurărilor supuse controlului metrologic legal p. 3 „La introducerea pe piaţă şi/sau darea în folosinţă a mijloacelor de măsurare supuse controlului metrologic legal conform art. 13 alin. (1) din Legea metrologiei, cu excepţia mijloacelor de măsurare şi aparatelor de cîntărit cu funcţionare neautomată specificate în anexa nr.3 la Legea nr. 235 din 1 decembrie 2011 privind activităţile de acreditare şi de evaluare a conformităţii, controlul metrologic legal se exercită, conform prevederilor regulamentelor generale de metrologie legală, prin următoarele modalităţi: 1) aprobarea de model;2) verificarea metrologică iniţială; 3) verificarea iniţială CE; 4) supravegherea pieţei. Aplicabil este și pct. 4 al aceleiași legi, în cazul în care mijlocul de masurare deține marcajul CE.
Stimată Autoritate Contractantă, pentru loturile 19, 20, 21 și 22 odată ce echipamentul propus va deține certificat CE, considerăm că cerința de a prezenta certificat de calibrare de la producător este în plus, deoarece conform procedurilor de aplicare a marcajului CE această etapă de calibrare a echipamentului are loc la fabrică, fără eliberare de certificat de calibrare, marcajul CE servind dovadă că aparatul a trecut cu succes etapa de calibrare. Respectiv, solicităm respectuos să excludeți cerința respectivă.
HG Nr. 1042 din 13-09-2016 cu privire la aprobarea Listei oficiale a mijloacelor de măsurare şi a măsurărilor supuse controlului metrologic legal p. 3 „La introducerea pe piaţă şi/sau darea în folosinţă a mijloacelor de măsurare supuse controlului metrologic legal conform art. 13 alin. (1) din Legea metrologiei, cu excepţia mijloacelor de măsurare şi aparatelor de cîntărit cu funcţionare neautomată specificate în anexa nr.3 la Legea nr. 235 din 1 decembrie 2011 privind activităţile de acreditare şi de evaluare a conformităţii, controlul metrologic legal se exercită, conform prevederilor regulamentelor generale de metrologie legală, prin următoarele modalităţi: 1) aprobarea de model;2) verificarea metrologică iniţială; 3) verificarea iniţială CE; 4) supravegherea pieţei. Aplicabil este și pct. 4 al aceleiași legi, în cazul în care mijlocul de masurare deține marcajul CE.
Buna ziua.
In denumirea produsui este solicitat puritatea 99.99999+, iar in cerinta tehnica este indicat ≥99.9995 %. Rugam sa confirmati care puritatea trebuie sa asigure generatorul. Dupa cum va dati seama pret pentru un generator care asigura puritatea gazului de ≥99.9995 %, si cel de 99.99999+ % ar avea o diferenta foarte mare, din cauza necesitatilor tehnice. Va multumim.
Se solicită puritatea 99.99999+ %. Caietul de sarcini va fi redactat și plasat repetat.
Buna ziua. Pentru lotul 7 și lotul 8 este scris aceeași cerința tehnica, ca cum este solicitat același tip de microscop în ambele loturi, însă pentru lotul 7 este stabilit buget de 51000 lei pentru 1 bucata, iar pentru lotul 8 este stabilita suma de 25500 lei pentru 3 buc, adică preț pentru 1 bucata = 8500 lei. Rugam sa clarificați de ce asa mare diferența în buget? Un microscop cu același caracteristici nu poate sa coasta 8500 lei și 51000 lei. Poate microscopul din lotul 7 are cerințe tehnice mult mai avansate fata de cel din lotul 8, ceea ce poate fi argumenta un buget de 6 ori mai mare? Va multumim
S-a produs o eroare mecanică, pentru Lotul 7 se solicită Densitometru microbiologic de laborator pentru testarea sensibilitatii la antibiotice. În caietul de sarcini redactat se vor regăsi caractericticile tehnice necesare acestui tip de utilaj.Vă mulțumesc!