Achiziționarea Seturilor chirurgicale pentru blocul de operație conform necesităților IMSP Institutul de Medicină Urgentă pentru anul 2024
suma planificată 3,537,000.00 MDL
Va rugam sa dati o clarificare de ce "Nu se va admite lipici cu faţa dublă."? Prin cerinta "Zona adezivă aplicată nemijlocit pe marginea câmpului, impregnată în ţesătură, fără cute, capacitate aderentă 100%." si "Nu se va admite lipici cu faţa dublă." ca deobicei, sa spunem ca asa este deja o traditie stabilita, toti OE, cine propune alternative echivalente de la alti producatori cu pret de 2 ori mai ieftin decit buget, sunt descalifate in favoarea producatorului MONLYCKE. Motivul descalificarii este ca toti producatori alternative fac marginele la cimpuri cu lipici duble. Chiar si MONLYCKE face seturi la margine cu lipici duble. Drept dovada, link la pagina producator: https://www.molnlycke.com/products-solutions/barrier-aperture-drapes/ . Pe screenshotul acesta clar se vede totul: https://prnt.sc/Qy3i6N1qTE5p
Bună ziua. În urma examinării ultimelor proceduri, inclus cea centralizată, unde a fost desemnat câștigător un alt producător decât cel menționat în clarificare. Totodată, se indică clar în specificația solicitată motivul pentru care se solicită Zona adezivă aplicată nemijlocit pe marginea câmpului, impregnată în ţesătură, pentru a nu forma cute. Totodată în urma discuțiilor cu specialiștii beneficiarului final care lucrează nemijlocit cu seturile chirurgicale, s-a explicat despre faptul că lipiciul dublu nu se fixează puternic și se dezlipește în timpul operațiilor.
Buna ziua. Luind in consideratie faptul ca termenul de valabilitate a ofertelor este de 160 zile (!!!), rugam respectuos sa extindeti termenul de prezentare a mostrelor cel putin la 20 zile. Este imposibil de prezentat mostre pe o configuratie atat de detaliata, in 10 zile
Bună ziua. Se acceptă modificarea din 10 zile în 20 zile, dar mostrele se vor prezenta ÎN TERMEN DE 20 ZILE DE LA DESCHIDEREA OFERTELOR și nu de la solicitare. Vă mulțumim.
Este de apreciat faptul ca CAPCS a scos din seturi manusile care mereu vavorizau MONLYCKE , excluzand din start orice alternativa. Ani de zile doar reprezentantul aestui producator castiga toate licitatiile. Va rugam sa mai faceti un efort pentru transparenta si sa excludeti cerinta " Nu se va admite lipici cu faţa dublă"
Bună ziua. În urma examinării ultimelor proceduri, inclus cea centralizată, unde a fost desemnat câștigător un alt producător decât cel menționat în clarificare. Astfel, nu poate fi luată în considerație rezultatele ultimilor ani, dacă pentru anul 2024 au fost propuse mai multe oferte corespunzătoare. În mare parte la loturile pentru seturile jetabile, motivele de descalificare sunt diverse, printre care lipsa mostrelor, neînregistrarea produselor, poziții lipsă în set sau dimensiuni/material necorespunzător. Fiecare procedură și lot se examinează individual, prin prisma specificațiilor solicitate, experienței grupului de lucru și clarificărilor depuse la procedură. Vă mulțumim pentru clarificare.
Buna ziua . Incepiand cu data de 16 martie 2024 Agentia Medicamentului si Dispozitivelor Medicale va percepe o taxa de 1794,00 MDL pentru fiecare dosar . https://amdm.gov.md/ro/page/tarife-dm . CAPCS cere ca in licitatii sa participe doar dispozitive medicale inregistrate. La moment nu mai sunt in sistem locuri pentru depunerea inregistrarii. CAPCS impune agentii economicii la cheltuieli ne justificate, fortandui sa achite inregistrarea dispozitivelor medicale pe care probabil nu le vor comercializa niciodata. De ce nu admiteti ca dovada sa fie prezentata cel putin la jumatatea termenului de valabilitate a ofertei pentru a da o sansa agentilor economici sa inregitreze doar dispozitivele care au sanse reale sa castige licitatia (in cazul in care se claseaza pe primul loc de exemplu, avand cel mai bu pret). Cand o sa incetati aceste abuzuri in adresa agentilor economici?
Bună ziua. În conformitate cu art. 7, alin.(10) al Legii nr.102 din 09-06-2017 cu privire la dispozitivele medicale, Înregistrarea informațiilor cu privire la dispozitivele medicale introduse pe piață, prevăzute la alin. (7), nu reprezintă emiterea unui act permisiv din partea Agenției și pentru această procedură nu se percepe taxă. Iar în art. 18 alin. (2) al aceleeași legi, Producătorul autohton de dispozitive medicale este scutit de taxele de înregistrare.
In raspunsul Dvs de mai sus mentionati corect: Producătorul autohton de dispozitive medicale este scutit de taxele de înregistrare. Agentii economici care nu sunt producatori autohtoni si importa dispozitive medicale, vor trebui sa achite taxe pentru inregistrare . Ceaia ce face CAPCS este un abuz total fata de agentii economici. Locuri libere la AMDM pentru inregistrare nu sunt. Peste jumatate de luna vor fi percepute niste taxe exasorbante pentru inregistrare, iar CAPCS accepta doar DM inregistrate... Nu trebuie sa fii Vanga ca sa intelegi ca in aceasta licitatie reprezintantul MONLYCKE va castiga majoritatea loturilor, pentru ca agentii economici nu au nici timp nici posibilitate sa inregitreze seturi ce ar putea corespunde caietului de sarcini (NE MAI VORBIND DE FAPTUL CA DEJA E O TRADITIE CA TOTI SA FIE DESCALIFICATI SI DOAR MONLYCKE SA CASTIGE LICITATIILE PENTRU ACESTE SETURI... AN DE AN ... ).
Procesul de achiziționare doar a produselor înregistrate în Registrul de Stat a început treptat (deja de aproximativ 2 ani), pentru a oferi posibilitatea operatorilor economici de a se asigura că produsele oferite de ei sunt înregistrate. Ce ține de includerea sau excluderea taxelor, ține de AMDM și toate pretențiile trebuie adresate autorității responsabile.
Toti agentii economici care au fost in ultima perioada la AMDM au fost informati ca in curand se vor percepe taxe pentru inregistrare si va fi modificata forma de depunere a dosarelor (in online). Faptul ca AMDM va percepe taxe pentru inregistrarea DM iar CAPCS impune ca in licitatii sa participe doar dispozitive inregistrate pare a fi o schema prin care doua institutii de stat sau inteles cum sa stoarca bani din agentii economici, punandui intre ciocan si nicovala, si ca grija "pentru a pune pe piata doar DM inregistrate in scopul asigurarii calitatii" nu e decat un motiv ce nuare nimic in comun cu realitatea.
Procesul de achiziționare doar a produselor înregistrate în Registrul de Stat a început treptat (deja de aproximativ 2 ani), pentru a oferi posibilitatea operatorilor economici de a se asigura că produsele oferite de ei sunt înregistrate. Ce ține de includerea sau excluderea taxelor, ține de AMDM și toate pretențiile trebuie adresate autorității responsabile.
Buna ziua. Halatele trebuie sa fie sterile sau ne sterile?
Bună ziua. Parametrii care nu sunt incluși în documentația standard nu reprezintă criterii la evaluarea tehnică a produsului. Deci, beneficiarul nu are indicații stricte la acest capitol și vor fi evaluate ambele variante, și sterile și nesterile.
Lotul nr.5 Acute thoracic set (chirurgie Toracică și chirurgie Spinală) punctul 8) 1 buc.:Cearșaf toracic minim 200/300 x 330cm (± 2cm). Rugam confirmarea dacă se va accepta un cearșaf de până la 10 cm mai mare decât marja indicată, ceea ce va fi doar în beneficiul utilizatorului. Multumim.
Bună ziua. Da, se va accepta o dimensiune mai mare cu 10 cm la dimensiunile totale ale cearșafului, dat fiind faptul că specialiștii au indicat MINIM. Dimensiunile pentru aria de incizie rămân nemodificate.
Lotul nr.3 - În textul specificațiilor tehnice solicitate este indicat la pct.11) 1 buc.: Canulă de aspirație tip Yankauer 121 buc.: CH – Rugam sa confirmati cantitatea – 1 bucata sau 121 bucati.
Bună ziua. În urma transofrmării documentului WORD în Excel s-au ametstecat datele. Corect este: 11) 1 buc.: Canulă de aspirație tip Yankauer 12 CH