Lotul 1 Legume, fructe pe perioada noiembrie-decembrie al a. 2019, conform necesităților ÎM „Aprovizionare”
Cartofi Tuberculi întregi, uscaţi, necontaminaţi, sănătoşi, fără atacuri de boli sau insecte care să le facă improprii consumului, fără urme vizibile de substanţe străine, fără vătămări produse de frig;Mărimea de tuberculi la cel mai mare diametru transversal, nu mai puţin de 25 mm.
Varză albă proaspătă Căpăţini proaspete, întregi,sănătoase, curate,pe deplin formate,tipice soiurilor botanice după culoare şi formă, fără atacuri de boli sau insecte care să le facă improprii consumului, , fără urme vizibile de substanţe străine
Sfeclă roşie proaspătă Rădăcina proaspătă, întreagă, sănătoasă, curată, fără vătămări cauzate de insectele dăunătoare, fără umeditate excesivă la suprafaţă, fără vătămări, cu o formă şi coloraţie tipică pentru sorturile de sfeclă, cu lungimea de tulpini rămase nu mai mult de 2,0 cm sau fără tulpini; Dimensiunile rădăcinei la cel mai mare diametru transversal, 5,0 - 14,0 cm.
Tomate Întregi, sănătoase, sînt excluse produsele atinse de putregai sau alte alterări din cauza cărora ar deveni improprii pentru consum, curate, lipsite de materii străine vizibile, fără boli, neatacate de vatamatori, făra lovituri si deteriorari, să nu prezinte umeditate exterioară anormală, să fie lipsite de mirosuri și/sau gusturi străine, fără de nitrați sau alți componenți chimici dăunători, cu un diametru nu mai mic de 6 cm -maxim 9cm. Ambalate in lazi a cîte maxim 5 kg.
Mere categoria I, culoare b Merele din această categorie trebuie să fie de bună calitate şi caracteristice pentru soiul respectiv, care cuprinde o clasificare în funcţie de colorit şi rugozitate; 1/3 din suprafaţa totală de culoare roşie mixtă în cazul grupului de culoare B; calibrul minim este de 60 mm, în cazul în care se determină după diametru, şi de 90 g, dacă se determină după greutate.
Usturoi Întregi, sănătoşi, sînt excluse produsele atinse de putregai sau alte alterări din cauza cărora ar deveni improprii pentru consum, curate, lipsite de materii străine vizibile, fără boli, neatacate de vatamatori, făra lovituri si deteriorari, să nu prezinte umeditate exterioară anormală, să fie lipsite de mirosuri și/sau gusturi străine.
Verdeață (pătrunjel și mărar) Proaspăt, fără impurităti. Legături a cîte 200 gr.
Portocale Portocale de mărime medie , de la 180-250 calitative, dulci ambalate în cutii din carton. Sînt excluse produsele atinse de putregai sau alte alterări din cauza cărora ar deveni improprii pentru consum, curate, lipsite de materii străine vizibile, fără boli, neatacate de vatamatori, făra lovituri si deteriorari, să nu prezinte umeditate exterioară anormală, să fie lipsite de mirosuri și/sau gusturi străine
Lămâi categoria „Extra” (diametrul 63-72 mm) – produsele trebuie să fie de calitate superioară. Ca formă, aspect exterior, dezvoltare şi culoare trebuie să fie specifice soiului şi/sau tipului comercial şi nu trebuie să prezinte defecte, cu excepţia unor foarte uşoare alterări superficiale, cu condiţia ca acestea să nu afecteze aspectul general al produsului, calitatea sa, păstrarea şi prezentarea în ambalaj Lăzi Mărime medie HG 929 din 31.12.2009
Ceapă proaspătă calitatea întîi Bulbii de ceapă trebuie să fie: intacţi, sănătoşi, fără atacuri de boli sau insecte care să le facă improprii consumului, curaţi, fără urme vizibile de substanţe străine, fără vătămări produse de frig, suficient de uscaţi în stadiul de utilizare prevăzut (cel puţin primele straturi exterioare ale învelişului şi tulpinile trebuie să fie complet uscate), fără tulpini false sau tari, fără insecte dăunătoare, fără vătămări cauzate de insectele dăunătoare, fără umeditate excesivă la suprafaţă, fără miros şi gust străin. Tulpinile trebuie să fie sucite sau tăiate de maximum 6 cm lungime.
Morcov proaspăt Rădăcina proaspătă, întreagă, sănătoasă, curată, fără vătămări cauzate de insectele dăunătoare, fără umeditate excesivă la suprafaţă, fără vătămări, cu o formă şi coloraţie tipică pentru sorturile de morcov de masă, cu lungimea de tulpini rămase nu mai mult de 2,0 cm sau fără tulpini; culoare portocalie, uniformă, corespunzăto speciei şi gradului de maturitate al legumei; Dimensiunile rădăcinei la cel mai mare diametru transversal, cm 3,0-8,0
Struguri Întregi, dulci, sănătoşi, roşii, sînt excluse produsele atinse de putregai sau alte alterări din cauza cărora ar deveni improprii pentru consum, curate, lipsite de materii străine vizibile, fără boli, neatacate de vatamatori, făra lovituri si deteriorari, să nu prezinte umeditate exterioară anormală, să fie lipsite de mirosuri și/sau gusturi străine, cu un ciorchin nu mai mic de 15cm și nu mai mare de 20cm. Lăzi de mărime medie 5 - 10kg .