Lotul V: Produse lactate
Brânză proaspătă, cu procentul de grăsimi animaliere 9%, obținută din lapte de vaci, slab acidualt, fără gust și miros strain, culoare – de la alba pînă la galben deschis; să fie ambulate, etichetate și marcate în pungă de 500 gr, calitatea superioară, ce corespunde standardelor de referință. HG RM nr. 611 din 05.07.2010; SF 039472-08-009:2010, SF 00459075-016:2011
Brânză cu cheag tare cu grăsimi animaliere 45%, obținută din lapte de vaci, coaja curate, netedă, fără strat gros sub coajă, fără deteriorări, acoperită cu compoziție de parafină, polimerică sau mixtă sau acoperită cu folie din material polimeric; slab acidulată, fără gust și miros străin, să fie ambalate, etichetate și marcate, calitatea superioară, ce corespunde standardelor de referință. HG RM nr. 611 din 05.07.2010; SM 28:2001, SF 00459075-013:2011
Chefir, grăsimi animaliere 2,5%, obținut din lapte de vaci, lichid omogen la obținerea prin procedeul cu fermentare în termostat, chefir – lactat acid, puțin înțepător, culoarea de la albă până la albă cu nuanță puțin cremă; să fie ambalat, etichetat și marcat în pungă de polietilenă 0,5 l, calitatea superioară, ce corespunde standardelor de referință. HG RM nr. 611 din 05.07.2010; SF 039472-08-007:2011, SF 00459075-013:2011
Lapte pasteurizat cu grăsimi animaliere 2,5%, obținut din lapte de vaci, pur, fără gust și miros străin, culoarea albă, cu o nuanță puțin gălbuie; să fie ambalate, etichetate și marcate în pachete de polietilenă 1 l, calitatea superioară, ce corespunde standardelor de referință. HG RM nr. 611 din 05.07.2010; GOST 13277-79, SF 00459075-009:2010
Smântână cu grăsimi animaliere 15%, obținută din lapte de vaci, cu gust ușor de pasteurizare, se admite gust dulciu sau puțin sărat, culoarea albă, cu nuanță cremă, uniformă în toată masa; să fie ambalată, etichetată și marcată în pungă de polietilenă 0,5 kg, calitatea superioară, ce corespunde standardelor de referință. HG RM nr. 611 din 05.07.2010; SF 093472-08-006:2009, SF 00459075-012:2011
Unt, grăsimi animaliere 72,5%, produs gras obținut exclusiv din lapte de vaci, fără adaos de grăsimi vegetale, fără gust și miros străin, omogen, galben-deschis; să fie ambalat, etichetat și marcat în pachete 200 gr, calitatea superioară, ce corespunde standardelor de referință. HG RM nr. 611 din 05.07.2010; GOST 37-91, SF 00459075-012:2011
Iaurt, grăsimi animaliere 1,5%, obținut din lapte de vaci, lichid omogen la obținerea prin procedeul cu fermentare în termostat, iaurt – produs lactat fabricat prin fermentarea laptelui cu culturi starter de Streptococcus thermophilus şi Lactobacillus delbrueckii subsp. bulgaricus sau culturi de Streptococcus thermophilus şi orice specie de Lactobacillus, culoarea de la albă până la albă cu nuanță de fructe; să fie ambalat, etichetat și marcat în butelii de 500 gr, calitatea superioară, ce corespunde standardelor de referință. HG RM nr. 611 din 05.07.2010; SF 039472-08-007:2011, SF 00459075-013:2011