Ouă de găină de masă Clasa "ouă de găină de masă" (proaspete) cuprinde ouăle de găină cu termenul de păstrare la temperatura până la 20С maxim 25 zile de la data ouatului. Ouă măşcate, cu masa de peste 50 gr.; Camera de aer, înălţimea - Imobilă, înălţimea până la 7 mm. Albuşul - Transparent, se admite o fluiditate neînsemnată fără miros şi gust străin, nespecific, de culoare albă. Gălbenuşul - Compact vizibil, se admite puţin mobil, de culoare galben-oranj. Coaja ouălelor de găină destinate pentru consum alimentar de toate categoriile terbuie să fie nevătămată şi curată. Pe coaja ouălelor de găină se admit puncte unice, pete şi dungi de impurităţi, pe maximum 1/8 din suprafaţa cojii. Pe coajă nu se admit pete de sânge şi excremente. Ouăle de găină la livrare trebuie să fie însoţite de certificatul veterinar şi eticheta să cuprindă următoarea informaţie: 1. Denumirea întreprinderii avicole-producătoare; 2. Categoria, clasa ouălor; 3. Data ouatului [ziua, luna, anul]; 4. Termenul de valabilitate [zile]; HG nr.1208 din 27.10.2008, HGnr.221 din 16.03.2009, GOST-SM 89