Achiziție - Servicii de expertiză tehnică la proiectul ”Complexul de asigurare cu apă potabilă a satelor din rn. Hîncești , Etapa I - Localitățile din lunca râului Prut”

Achiziție Agenția de Dezvoltare Regională Centru

Informație generală

Servicii de expertiză tehnică la proiectul ”Complexul de asigurare cu apă potabilă a satelor din rn. Hîncești , Etapa I - Localitățile din lunca râului Prut”
333,333.33 MDL
nereușit
ocds-b3wdp1-MD-1722941750933

- Expertiza tehnică pentru determinarea gradului de execuție a lucrărilor, corespunderea cu proiectul de execuție și cu procesele verbale de execuție a lucrărilor (inclusiv utilajul), determinarea gradului de degradare și a posibilității de bună funcționare a proiectui;
- Efectuarea testelor hidraulice pentru conducta magistrală pentru a determina corespunderea cu proiectul de execuție și cu procesele verbale de execuție a lucrărilor.
- Expertiza tehnică a proiectului de execuție, determinarea lucrărilor care urmează a fi executate, etapizarea și prioritizarea lucrărilor pentru punerea în funcțiune a construcției.
- Elaborarea recomandărilor pentru îmbunătățirea proiectului dacă este cazul.
- Argumentarea tehnico-economică a soluțiilor propuse.


Licitație deschisă
cel mai mic preț
Licitiație electronică: Nu
limba: Romana

publicată
06/08/2024 15:35
clarificări
16/08/2024 15:00
depunere
26/08/2024 15:00
deschidere oferte
26/08/2024 15:00
analiză
desemnare câștigător
contract

Surse de finanțare

data validării: 06/08/2024 11:58
Trezoreria de Stat

suma planificată 333,333.33 MDL

Detalii achiziție

Valoare CPV Titlu achiziției Cantitate Livrare
333,333.33 MDL 71300000-1 Servicii de expertiză tehnică la proiectul ”Complexul de asigurare cu apă potabilă a satelor din rn. Hîncești , Etapa I - Localitățile din lunca râului Prut” 1 Bucata 28.08.2024 - 31.12.2024
str. Alexandru cel Bun, 33

Documente

DenumireTip documentReferințaDescriereData publicăriiDescarcă
20.1. anunt de participare expertiza tehnica.semnat.pdftenderNoticeAchiziție- Anunț de participare06/08/2024 15:35Descarca
20.2. duae expertiza tehnica.semnat.pdfbiddingDocumentsAchiziție- DUAE06/08/2024 15:35Descarca
20.3. documentatie de licitatie expertiza tehnică.semnat.pdfbiddingDocumentsAchiziție- Documentație de licitație06/08/2024 15:35Descarca
20.4. caietul de sarcini.semnat.pdftechnicalSpecificationsAchiziție- Caiet de sarcini06/08/2024 15:35Descarca

Persoană de contact

Clarificări

Testare Hidraulica
pentru Achiziție
06.08.2024 20:51

Efectuarea testelor hidraulice pentru conducta magistrală pentru a determina corespunderea cu proiectul de execuție și cu procesele verbale de execuție a lucrărilor. Va rog să explicați detalia cum vedeți ca expertul tehnic să facă testarea hidraulica? Testarea hidraulica este o lucrare complexa unde este necesar o cantitate de apa potabilă, curent electric, pompa, utilaj de măsurare a presiunii.

... afișează tot conținutul

Răspuns:

07.08.2024 11:14

Luând în considerație complexitatea lucrărilor sunteți în drept să vă asociați cu alte companii care să execute astfel de lucrări, deoarece e dificil vizual să fie apreciată o lucrare executată acum 10 ani care ar putea funcționa la parametrii proiectați.

... afișează tot conținutul

Caietul de sarcini, punctul 4.7
pentru Achiziție
10.08.2024 00:07

Punctul 4.7: „Prestatorul este obligat să ia în considerare aceste observații și să prezinte raportul revizuit în termen de 5 zile lucrătoare.” Trebuie menționat că raportul de expertiză este un document tehnic care reflectă starea tehnică a constructiilor, iar obiecțiile formulate de persoane fără atestare în domeniu nu pot fi luate în considerare, sau aveți un expert angajat care să superviza documentele? Cine este, faceti public numele persoanei/companiei?

... afișează tot conținutul

Răspuns:

12.08.2024 09:01

Conform reglementarilor lucrările de expertiză tehnică nu necesită supravegherea altui specialist, atestarea de expert tehnic este o atestare superioară. Iar scopul licitației este contractarea unui expert. Beneficiarul nu intenționează să conteste expertiza tehnică, iar formularea de înaintare a obiecțiilor oferă posibilitatea beneficiarului de a solicita detalieri și informații suplimentare pentru a nu fi obligați să acceptăm un raport tacit, precum și respectarea cerinței de a răspundere la toate sarcinile în corespundere cu caietul de sarcini.

... afișează tot conținutul

Detalierea Caietului de Sarcini
pentru Achiziție
13.08.2024 19:44

Vă rog să specificați, pentru fiecare obiectiv în parte, ce servicii urmează să fie realizate.
Stația de captare, stația de tratare, stația de pompare și rezervoarele sunt obiective complexe care includ diverse tipuri de lucrări de construcții și, prin urmare, sunt împărțite în compartimente separate în documentația de proiect.
Astfel de proiectele cuprind următoarele compartimente: compartimentul construcții, rețele tehnologice, rețele electrice de tensiune joasă, rețele electrice de tensiune înaltă, transformatoare, instalații de automatizare, încălzire și ventilare, protecția împotriva incendiilor, intruziunilor și coroziunii, drumuri de acces și altele.
Prin urmare, este foarte dificil să întocmim o ofertă fără a avea clar specificate, pentru fiecare obiectiv, serviciile care trebuie efectuate.
În Caietul de Sarcini nu ați inclus lista de persomal atestat care va efectua evaluarea. Cel puțin punctele 3.3 și 3.4 ar trebui să fie realizate de experți atestați în domeniul lor de activitate.

... afișează tot conținutul

Răspuns:

14.08.2024 10:36

Beneficiarul nu își asumă responsabilitatea de a menționa punctual ce lucrări urmează a fi executate, deoarece expertiza tehnică se execută de o persoană sau mai multe ce au această atestare în calitate de expert, acești specialiști sunt persoane cu o vastă experiență care pot decide independent ce lucrări trebuie executate ca să ofere o imagine corectă, clară și relevantă asupra situației în realitate. După cum a fost menționat în caietul de sarcini scopul de bază a expertizei este de a determina ce a fost executat, cât din ceia ce a fost executat este funcțional, care este gradul de degradare și ce obiective pot fi exploatate, ce lucrări sunt necesare a fi executate pentru a operaționaliza investițiile. Referitor la punctele 3.3 și 3.4 acestea nu pot fi divizate sau supervizate de un al specialist decât cel solicitat în caietul de sarcini. Menționăm că atestarea de expert tehnic este una superioară iar persoanele ce dețin această atestare au o vastă experiență iar uneori și atestări inferioare, drept urmare ca lider al echipei va fi expertul atestat la categoria solicitată, acesta este liber să decidă asupra componenței echipei care va executa expertiza în conformitate cu caietul de sarcini.

... afișează tot conținutul

Recomandari CS
pentru Achiziție
14.08.2024 11:50

Extras din CS, in paranteza sunt comentariile „În acest context, este necesară elaborarea unei expertize tehnice care urmează să determine gradul de execuție a lucrărilor executate (poate fi efectuata de un devizier în baza Devizului oferta și procesele verbale de lucrări executate, este riscul ca o parte de lucrări sa fie actate dar neexecutate sau să lipsească unele componente esențiale, un exemplu simplu a fost montat plafonul dar să lipsească becul), gradul de degradare a lucrărilor executate (pentru structuri de rezistentă va trebuie specialist B2, pentru rețele de apă C2, pentru electricitate C4, Construcții rutiere B2 etc. recomandările urmează sa vina de la specialisti atestati), identificarea lucrărilor ce urmează a fi executate pentru finalizarea lucrărilor de execuție, etapizarea și prioritizarea lucrărilor pentru operaționalizarea (etapizarea poate fi făcută doar de către autorul de proiect, Legea nr. 139 din 2 iulie 2010 privind dreptul de autor și drepturile conexe) într-un timp cât mai scurt a investiților, fundamentarea tehnico-economică prealabilă a soluțiilor propuse pentru atingerea obiectivelor.
Recomandări de îmbunătățire: Punctul 3.3 si 3.4 se completează cu următoarea frază „Toate actele emise de prestator vor fi semnate de experți tehnici atestați/specialiști atestați, în conformitate cu domeniul lor de atestare.”
Includeți autorul proiectului în procesul de evaluare, deoarece acesta este familiarizat cu proiectul tehnic și a supravegheat lucrările de construcție.

... afișează tot conținutul

Răspuns:

16.08.2024 14:40

Vă mulțumim pentru interesul acordat achiziției noastre, însă precizăm că Autoritatea contractantă nu va accepta verificarea lucrărilor efectuate din birou, tocmai pentru a evita ca anumite lucrări să fie actate dar să nu fie executate. În ceia ce privește drepturile de autor nu intenționăm să neglijăm acest aspect, însă vă sugerăm să consultați și HG 936 din 16.08.2006 cu referire la expertiza tehnică.

... afișează tot conținutul

Participanți

Servicii de expertiză tehnică la proiectul ”Complexul de asigurare cu apă potabilă a satelor din rn. Hîncești , Etapa I - Localitățile din lunca râului Prut” 333,333.33 MDL