Elaborare a site-ului brand-ului de țară Wine of Moldova
suma planificată 410,000.00 MDL
În Anexa nr.1, TERMENI DE REFERINȚĂ, la capitolul 13. Serverul, platforma; secțiunea Limbaj de programare, se menționează explicit că pentru realizarea site-ului trebuie de folosit limbajul de programare PHP. În același timp, la capitolul 20. Alte cerințe non-funcționale, ID NFR 6 se spune că: „Componentele sistemului trebuie dezvoltate utilizînd tehnologii moderne si larg utilizate în industrie, inclusiv în sectorul IT din R. Moldova - Limbaje de programare (Java, PHP, ASP.NET)“, astfel mai apar menționate încă 2 limbaje de programare, și cu posibilitatea de alegere.
- Este posibil de ales un alt limbaj de programare, care nu este menționat în document, dar care corespunde caracteristicelor de „tehnologii moderne si larg utilizate în industrie“ cum ar fi Node.js?
- Este posibil de folosit baza de date PostgreSQL menționată în capitolul 20, NFR 6?
Buna ziua,
IP Oficiul National al Viei si Vinului vine cu următorul răspuns:
1- Poate fi ales și un limbaj de programare, care nu este menționat în document, dar care să corespundă cerințelor de „tehnologii moderne și larg utilizate în industrie“. Cu respect,
Capitolul 8.1 al documentului "Termeni de referință" specifică că "credențialele de acces la componentele de website vor fi limitate la nivelul administratorilor si utilizatorilor cu drepturi privilegiate [ex: administratori webserver, DNS, application, backup, fileserver, owner folder, user fileserver] si vor fi controlate într-un director distinct de cel al utilizatorilor aplicaței."
- Oare se solicită integrarea cu un catalog ca MS Active Directory pentru autentificare și furnizare informațiilor despre utilizatori cu drepturi privilegiate?
Buna ziua,
IP Oficiul National al Viei și Vinului, vine cu următorul raspuns:
1-Oare se solicită integrarea cu un catalog ca MS Active Directory pentru autentificare și furnizare informațiilor despre utilizatori cu drepturi privilegiate?- Nu este necesar.
La punct 7, capitolul "Roluri și drepturi de acces" este specificat:
> Pentru utilizatori autorizați este disponibilă funcționalitate mai largă:
> ⦁ Vizualizarea documentelor din domeniu (cu filtre);
> ⦁ Vizualizarea rapoartelor (cu filtre);
> ⦁ Vizualizarea (cu filtre), primirea și expedierea mesajelor către administratorul ONVV;
Este presupusa crearea un sistem DMS pentru crearea, modificarea, citirea, ștergerea și stocarea fișierilor/documentelor?
Buna ziua,
IP Oficiul National al Viei și Vinului, vine cu următorul răspuns:
1- Nu este necesar. Sunt necesare doar funcționalități de bază.
La punctul 7, capitolul "Roluri și drepturi de acces" este specificat:
> Pentru utilizatori autorizați este disponibilă funcționalitate mai largă:
> ⦁ Baze de date din sector (vinifcatori, contacte);
Este presupusa crearea unei bazei de date pentru modificarea, citirea, ștergerea și stocarea datelor a vinificatorilor?
Buna ziua,
IP Oficiul National al Viei și Vinului vine cu următorul răspuns:
1- Este vorba despre set de date și nu bază de date, care va fi actualizat periodic. Nu este necesar crearea unei bazei de date pentru modificarea, citirea, ștergerea și stocarea datelor a vinificatorilor. Cu respect,
La punctul 7, capitolul "Roluri și drepturi de acces" este specificat:
- Pentru utilizatori autorizați este disponibilă funcționalitate mai largă: Date statistice (cantități produse, cantități exportate);
Se presupune importul de date statistice personalizate? Este nevoie de implementare a integrării modul datelor statistice cu alte sisteme informaționale?
Buna ziua,
IP Oficiul Național al Viei și Vinului, vine cu următorul răspuns:
1- Vor fi create diferite grupe de utilizatori. Fiecare grup va avea acces la diferite compartimente, pagini web. Cu respect,
Reieșind din întrebarea a precedentă privind furnizarea datelor statistice: este necesar de a integra alte sisteme informaționale din cadrul I.P. Oficiul Național al Viei și Vinului cu acest web-site?
Buna ziua,
IP Oficiul Național al Viei și Vinului, vine cu următorul răspuns:
1- Nu este necesar.
Cu respect.
La punctul 7, capitolul 'Roluri și drepturi de acces', este specificat că pentru utilizatori autorizați este disponibilă funcționalitate mai largă: Achiziții publice – planuri anuale de achiziții, anunțuri de procedură, rapoarte etc;
Puteți să determinați cerințele tehnice mai detaliate la procedura de achiziții publice?
Buna ziua,
IP Oficiul Național al Viei și Vinului, vine cu următorul răspuns:
1-Această cerință presupune încărcarea/descărcarea/modificarea , de către utilizatori autorizați, al documentelor, fișiere (word, PDF, imagini etc), cu scopul publicării/afișării acestora pe site. Cu respect,
La DUAE se solicită aplicarea semnaturii electronice (semnatura si stampila intreprinderii).
Dacă documentul ștampilat se scanează - deja nu mai este original. Respectiv cele două cerințe se exclud reciproc.
Este oare suficientă aplicarea semnăturii electronice calificate avansate în baza Legii Nr. 91
din 29.05.2014 privind semnătura electronică şi documentul electronic?
Buna ziua,
IP Oficiul Național al Viei și Vinului, vine cu următorul răspuns:
1- Conform art.33, alin.14, lit.i) din Legea achizițiilor publice nr. 131 din 03.07.2015, unde este menționat ,, că pe ofertele electronice este aplicată semnătura electronică”, respectiv, documentul scanat și ulterior încarcat pe platforma electronică SIA RSAP ( M-tender) , urmează a fi semnat electronic, pentru confirmarea autenticității.