Dejun; prînz; cină
suma planificată 423,095.00 MDL
Va rugam sa concretizati gramajul si continutul meniului cu Kcal. per portie
Conform HG nr.332 din 23.04.2009 Anexa nr.1 (numarul minim de calorii pe zi -1 persoana: 27287,2- persoane plasate la general, 3109,00 - minori, 2905,6 -bolnavi şi invalizi de gr.I şi gr.II, 2960,00 - femei gravide şi mame care alaptează, Alimente în timpul escortării - 3088,75 - general, 3144,00 - minori.)
Avînd în vedere că practica arată alte modalități de interpretare pe subiectul calitate-preț al meniului, iar unii agenți economici utilizează cu rea-credință și interpretează dintr-un unghi de referință ilegal criteriile indicate, după noi, dorim să avem claritate pe subiectul:
meniului și structurii nutritive, unde se va ține cont de caloriile stabilite conform actelor normative aprobate în domeniul dat. Meniul obligatoriu va conține elementele și produsele folosite la prepararea bucatelor pentru fiecare zi, conținutul de proteinie, grăsimi, carboxidranți, valoarea energiei, cantitatea de sare, cantitatea de lichid?
Ex: Terci din hrișcă cu legume
Volumul bucatelor?
Masa brutto?
Proteine?
Lipide?
Glucide valoarea energiei kkal.?
Reieșind din abordarea expusă ce ține de calitate -preț este de menționat că elaborarea și prezentarea meniului pentru 7 zile- urmează să fie elaborat și va fi obligația agentului economic, care la rîndul sau va ține cont de rația minima a produselor expuse conform HG.nr. 332/2009) care vor fi folosite la prepararea hranei.
Tot odata menționăm că prin HG. nr.332/2009 sunt stabilite normele după cum urmează: cantitatea, gramajul și calaoriile minime pentru hrana zilnică a unei persoane, așa dar acestea urmează să fie respectate de către Operatorii economici la perfectarea și înaitarea ofertei la achiziția respectivă.