“Achiziționarea sistemelor de sterilizare conform necesităților IMSP amplasate în zona centrală a RM, pentru anul 2024”
suma planificată 15,166,671.52 MDL
V{ reamintim:
Conform Articolului 39. Împărțirea pe loturi din Legea Nr. 131 din 03-07-2015 privind achiziţiile publice:
alin. (2) În sensul alin. (1), autoritatea contractantă stabilește obiectul fiecărui lot pe baze cantitative, adaptînd dimensiunea contractelor individuale astfel încît să corespundă mai bine capacităţii întreprinderilor mici şi mijlocii, sau pe baze calitative, în conformitate cu diferitele meserii şi specializări implicate, pentru a adapta conţinutul contractelor individuale mai îndeaproape la sectoarele specializate ale întreprinderilor mici și mijlocii, sau în conformitate cu diferitele faze ulterioare ale proiectului.;
alin.(3) Dacă nu recurge la atribuirea contractului pe loturi, autoritatea contractantă are obligaţia de a justifica decizia de a nu atribui contractul pe loturi.
Solicităm împarțirea pe loturi pentru fiecare dispozitiv.
Bună ziua,În conformitate cu prevederile art. 39 alin. (3) din Legea nr. 131/2015, vă
informăm că: Achiziționarea utilajelor medicale într-un singur lot permite o utilizare eficientă a
banilor publici. Un singur agent economic responsabil pentru toate dispozitivele asigură
eficacitate în procesul de achiziție, instalare și conectare corectă, eliminând costurile
suplimentare de ajustare.
Un singur agent economic va gestiona responsabilitățile pentru fiecare beneficiar și
unitate de sterilizare, asigurând coerența și eficacitatea întregului proces, pe perioada de
garanție și post garanție, respectiv se asigură coeziunea și claritatea în ceea ce privește
gestionarea echipamentelor și a serviciilor asociate.
Având un singur agent economic responsabil pentru lucrările de mentenanță, se elimină
posibilitatea discordanțelor între responsabilitățile acestora (care pasează responsabilitate de la
unul la altul, făcînd ca bunurile achiziționate să nu lucreze perioade îndelungate). Acest aspect
contribuie la eficiența în gestionarea și menținerea echipamentelor medicale.
Achiziționarea utilajelor medicale într-un singur lot reduce costurile de deplasare,
deoarece agentul economic va fi responsabil pentru instalarea și mentenanța acestora la un
singur beneficiar, evitând deplasările la mai mulți beneficiari cu un singur echipament.
Generalizînd, achiziționarea bunurilor într-un singur lot va duce la utilizarea eficientă a
banilor publici, principiu prevăzut de art. 7 din Legea nr. 131/2015 privind achizițiile publice.
Totodată, legea menționată oferă posibilitate operatorilor economici de a se asocia și a
prezenta o ofertă corespunzătoare cerințelor înaintate. Vă mulțumim.
Buna ziua,
la ce se folosesc sterilizatoarele din anexa 1, 2 si 3?
Se solicită sterilizatoare medicale sau sterilizatoare pentru deșeuri medicale?
Bună ziua,
Conform caietului de sarcină se achiziționează sterilizatoare medicale.Mulțumim pentru clarificare.
Lotul 11- 12. Buna ziua va rugam sa adaugati la TIP FILTRARE Politetrafluoretilen...1 bucati este pentru 1000 cicluri de sterilizare. Multumesc.
Bună ziua,Conform cerințelor tehnice se solicită „FILTRU TEFLON/ FILTRU DE HÂRTIE/ FILTRU TEXTIL” și „set de filtre (1000 bucăți hârtie, sau 10 din teflon sau 100 din material textil)”. Filtrul de teflon este filtrul „PTFE (Polytetrafluoroethylene)” care a fost menționat.
Ca urmare, cerința va fi modificată cu solicitarea expresă în „tip de filtre / Filtru reutilizabile PTFE teflon/ FILTRU DE HÂRTIE/ FILTRU TEXTIL” și „Accesorii/ piese de schimb / set de filtre (1000 bucăți hârtie, sau 10 din PTFE teflon sau 100 din material textil)”, pentru lotul 11 și 12.
Mulțumim pentru clarificare.
Bună ziua, rugăm împărțirea pe loturi a produselor sau în câteva subgrupe pentru a favoriza participarea tuturor operatorilor economici interesați, astfel mărindu-se concurența și posibilitatea de a elimina costurile suplimentare pentru toate produsele.
Bună ziua,După cum am menționat, achiziționarea utilajelor medicale într-un singur lot permite o utilizare eficientă a banilor publici. Un singur agent economic responsabil pentru toate dispozitivele asigură eficacitate în procesul de achiziție, instalare și conectare corectă, eliminând costurile suplimentare de ajustare.
Un singur agent economic va gestiona responsabilitățile pentru fiecare beneficiar și unitate de sterilizare, asigurând coerența și eficacitatea întregului proces, pe perioada de garanție și post garanție, respectiv se asigură coeziunea și claritatea în ceea ce privește gestionarea echipamentelor și a serviciilor asociate.
Având un singur agent economic responsabil pentru lucrările de mentenanță, se elimină posibilitatea discordanțelor între responsabilitățile acestora (care pasează responsabilitate de la unul la altul, făcînd ca bunurile achiziționate să nu lucreze perioade îndelungate). Acest aspect contribuie la eficiența în gestionarea și menținerea echipamentelor medicale.
Achiziționarea utilajelor medicale într-un singur lot reduce costurile de deplasare, deoarece agentul economic va fi responsabil pentru instalarea și mentenanța acestora la un singur beneficiar, evitând deplasările la mai mulți beneficiari cu un singur echipament.
Generalizînd, achiziționarea bunurilor într-un singur lot va duce la utilizarea eficientă a banilor publici, principiu prevăzut de art. 7 din Legea nr. 131/2015 privind achizițiile publice.
Totodată, legea menționată oferă posibilitate operatorilor economici de a se asocia și a prezenta o ofertă comună corespunzătoare cerințelor înaintate.
Mulțumim pentru clarificare.
Bina ziua, la licitație va accepta sterilizator cu controler cu o gamă de coduri de acces (în funcție de gradul de competență) dar fără parolele utilizatorului?
Bună ziua, se acceptă modificarea cerinței tehnice din „ Niveluri de acces multiple și parole de utilizator pentru securitate sporită” în „ Niveluri de acces la meniul de service prin parole/ cod de acces. Toate parolele/coduri de acces vor fi puse la dispoziția personalului tehnic la momentul predarii-primirii dispozitivului”.Mulțumim pentru clarificare.
Se va accepta sterilizatoare cu camera care mențin o presiune de încercare de 5,2 bar?
Bună ziua, Se acceptă modificarea parametrului tehnic din „Camera va menține o presiune de testare ≥6 bar, echipată cu o supapă de siguranță reglabilă” în „Camera va menține o presiune de testare ≥5 bar, echipată cu o supapă de siguranță reglabilă”.Mulțumim pentru clarificare.
Dacă licitația se referă la sterilizatoare cu abur pentru sterilizarea instrumentelor chirurgicale și alte aplicații medicale conform standardului EN285 sau se referă la sterilizatoare pentru sterilizarea deșeurilor medicale? Cerință după cum urmează: Sistemele de filtrare asigură decontaminarea aerului înainte de evacuare este extrem de importantă în cazul sterilizatorului pentru deșeuri medicale (sterilizare murdară). Un astfel de produs nu este conform standardului EN285 (care se referă la sterilizarea curată).
Bună ziua, Conform caietului de sarcină se achiziționează sterilizatoare medicale. În ultima modificare a cerințelor tehnice din data de 24.11.2023 a fost corectat cerința tehnică în „Sistemele de filtrare asigură decontaminarea aerului la intrarea în camera de sterilizare”.Mulțumim pentru clarificare.
Bună ziua, Întru respectarea legii privind achizițiile publice si buna desfășurare a ei, pentru a permite participarea mai multor agenți economici (concurenți), pentru a obține un preț mai redus la achiziționarea bunurilor. Solicităm insistent, respectuos si repetat divizarea licitatiei pe loturi.
Bună ziua, Se acceptă modificarea cerinței tehnice din „Alarme: pană de curent, temperatură scăzută, eșec ciclu de sterilizare” în „Alarme: temperatură scăzută, eșec ciclu de sterilizare”.Mulțumim pentru clarificare.
”Traseul de electricitate și canalizare a punctelor de racordare la sterilizatoare, sisteme de purificare a apei și dispozitive de spălare a instrumentelor chirurgicale, va fi asigurat de beneficiar (confom recomandărilor producătorului), inclusiv supape de presiune pentru apă și pompe de evacuare a apei în canalizare, dacă este cazul” - rugăm să includeți această condiție în caietul de sarcini pentru a elimina din start posibilele conflicte la momentul instalării echipamentelor date. Multumim.
Buna ziua, Se acceptă adăugarea parametrului „Instalare / Traseul de electricitate și canalizare a punctelor de racordare la sterilizatoare, sisteme de purificare a apei și dispozitive de spălare a instrumentelor chirurgicale, va fi asigurat de beneficiar (conform recomandărilor producătorului) - va fi asigurat de beneficiar”.
De asemenea, va fi adăugat cerința tehnică „Supape de presiune pentru apă și pompe de evacuare a apei în canalizare, dacă este cazul”, responsabil va fi agentul economic, furnizorul. Mulțumim pentru clarificare.
Rugăm să acceptați ”Panou cu ecran multicolor de minim 4 inchi”, deoarece acesta fiind un autoclav de masă are de regulă ecranele mai mici.
Bună ziua,Se acceptă modificarea parametrului tehnic din „Panou cu ecran multicolor de minim 5 inchi” în „Panou cu ecran multicolor de minim 4 inchi”.Mulțumim pentru clarificare.
Bună ziua, această cerință este indiscutabil foarte importantă mai ales în lipsă de personal. Totuși, apar câteva întrebări importante pentru aceste cerințe tehnice: 1. Cine asigură echipamentul necesar pentru monitorizarea de la distanță? Pe lângă Software, este necesar echipamentul care costă și nu îl poate găsi benificiarul oriunde. 2. Monitorizarea de la distanță se referă la conectarea într-un calculator din camera de alături sau la instalarea unei aplicații în telefon pentru a monitoriza și accesa funcțiile dispozitivului de oriunde din lume. 3. Dacă nu este răspuns la întrebările de mai sus, atunci cum operatorul economic demonstrează existența Softului instalat care de obicei are un cost semnificativ. Mulțumim.
Bună ziua, Cerința tehnică va fi modificată din „Software instalat pentru monitorizare de la distanță” în „Software/pagina WEB prin intermediul rețelei TCP/IP instalat pe un calculator al beneficiarului din cadrul instituției pentru monitorizare de la distanță a parametrilor de performanță (temperatură, presiune, vacuum) și monitorizarea a mesajelor de eroare”.Mulțumim pentru clarificare.
Buna ziua. Va aducem la cunostinta ca cerinta de certificate 2-5 de la loturile 11 si 12, nu mai sunt valabile. Producatorul fiind obligat sa detina certificat EU 2017/745 (MDR), inclusiv Declaratie de Conformitate conform noului regulament, care asigura toate cerintele/normele pentru acest tip de echipament.
Bună ziua, Cerințele 2-5 aplicabile loturilor 11 și 12 reprezintă standardele generale pentru acest tip de produse. Aceste cerințe nu substituie certificatele de conformitate CE, ci le completează, asigurându-se astfel că aceste produse respectă în întregime cerințele specificate în directivele sau regulamentele europene relevante. Mulțumim pentru clarificare.
In specificatia tehnica nu se regasesc urmatoarele cerinte, care fac diferenta de pret si calitate.
Rugam sa acceptati ca recipientele de sterilizare medicala sa fie cu grosimea peretelui de min. 2mm, sa aiba minere cu protectie pentru transportare.
Bună ziua, Se acceptă adăugarea cerinței tehnice de „Minere pentru transportare - da”.Mulțumim pentru clarificare.
Rugam explicarea necesitatii acestui parametru: Dacă aparatul de curățare cu ultrasunete este inactiv mai mult de 10 minute, ecranul intră în modul (screen saver).
Bună ziua, Parametrul tehnic „Dacă aparatul de curățare cu ultrasunete este inactiv mai mult de 10 minute, ecranul intră în modul (screen saver)”, va fi eliminat din caietul de sarcină.Mulțumim pentru clarificare.
Pentru pozițiile 1.11 - 1.12, rugăm să revizuiți standardele solicitate la punctele 2-4, deoarece ISO 9001 nu mai este utilizat, ISO 13485 este mai potrivit, este foarte asemănător, dar acoperă sistemele de management al calității în special pentru dispozitivele medicale. ISO 11607 - nu se aplică, deoarece Recipientele de sterilizare medicală nu se vând în stare sterilă. EN 868 DIN 58953 - nu se aplică, deoarece Recipientele de sterilizare medicală nu se vând în stare sterilă. Vă mulțumim.
Bună ziua, Se accepta standardul 9001 și/sau 13485, standardul 11607 se exclude dat fiind faptul că acest standard prevede Utilizarea de materiale sau accesorii suplimentare în cadrul sistemului de bariere sterile pentru a facilita organizarea, uscarea sau prezentarea aseptică. Standardul 868-8 rămâne el face referire la „Ambalaje pentru dispozitive medicale sterilizate - Recipiente de sterilizare reutilizabile pentru sterilizatoare cu abur - Cerințe și metode de testare” fără a specifica că însuși recipientul în sine trebuie să fie steril.Mulțumim pentru clarificare.
Rugam sa anulati aceasta cerinta : RS232 racordare pentru acțiuni tehnice. Aici este vorba de o baie cu Ultrasunet si nu de un echipament sofisticat, acest port doar mareste pretul ecchipamentului nejustificat.
Bună ziua, Se acceptă eliminarea parametrulu tehnic „RS232 racordare pentru acțiuni tehnice - da”.Mulțumim pentru clarificare.
Punctul 6. Referitor la cerintele: 1.Interval de măsurare: +2ºC până la +60ºC... Rugam sa acceptati Interval de măsurare: +2ºC până la +70ºC (+/- 10 grade); 2. Afișare temperatură: +5ºC până la +60ºC ....Rugam sa acceptati Interval Afișare temperatură: +5ºC până la +70ºC (+/- 10 grade);
3. Precizia măsurării: ±0,5ºC.... Rugam sa acceptati anularea acestui parametru pentru ca normele standardelor de siguranta nu le permit iesirea din parametrii normali.
Bună ziua, 1. Conform cerințelor tehnice se solicită un diapazon minim necesară. Orice diapazon de temperatură mai larg este acceptat (ca exemplu +2ºC până la +70ºC).
2. Conform cerințelor tehnice se solicită un diapazon minim necesară. Orice diapazon de temperatură mai larg este acceptat (ca exemplu +5ºC până la +70ºC).
3. Eliminarea parametrului tehnic „Precizia măsurării: ±0,5ºC”, nu se acceptă. Acesta definește performanța dispozitivului.
Mulțumim pentru clarificare.
Consideram o omitere importanta cerinta ca carcasa echipamentului sa fie din AISI 304 si vasul echipamentului din AISI 316 T, pentru a preveni coroziile de la apa.
Bună ziua, Va fi adăugat parametrul tehnic „Vasul echipametului fabricat din inox AISI 316L, carcasa din materiale necorozive ca AISI 304/316L sau alte materiale rezistente analogice”.Mulțumim pentru clarificare.
6. Sistem de irigare, daul de apă, monitorizarea temperaturii. Cerinta: "colectoare de spălare min.3 porturi în 2 colțuri ale coșului, producând până la 1,5 bar la un debit de 2,5 litri/min". Aici nu este clar: se doreste UN REZERVOR SUPLIMENTAR PENTRU ACEST SISTEM? SAU doriti ACEST SISTEM DE DUZĂ ȘI POMPĂ ÎN ACELAȘI REZERVOR?
Bună ziua, Este necesar de un dispozitiv cu un sigur rezervor pentru curățarea cu ultrasunet.Mulțumim pentru clarificare.
Bună ziua, Întru respectarea legii privind achizițiile publice si buna desfășurare a ei, pentru a permite participarea mai multor agenți economici (concurenți), pentru a obține un preț mai redus la achiziționarea bunurilor. Solicităm insistent, respectuos si repetat divizarea licitatiei pe loturi.
Bună ziua, Stimate operator economic, după cum am menționat, în conformitate cu prevederile art. 39 alin. (3) din Legea nr. 131/2015,: Achiziționarea utilajelor medicale într-un singur lot permite o utilizare eficientă a banilor publici. Un singur agent economic responsabil pentru toate dispozitivele asigură eficacitate în procesul de achiziție, instalare și conectare corectă, eliminând costurile suplimentare de ajustare.
Suplimentar, urmează să vă informăm că la procedura de achiziție au fost stabilite rundele electronice, ceea ce iarăși duce la diminuare prețului.
Un singur agent economic va gestiona responsabilitățile pentru fiecare beneficiar și unitate de sterilizare, asigurând coerența și eficacitatea întregului proces, pe perioada de garanție și post garanție, respectiv se asigură coeziunea și claritatea în ceea ce privește gestionarea echipamentelor și a serviciilor asociate.
Având un singur agent economic responsabil pentru lucrările de mentenanță, se elimină posibilitatea discordanțelor între responsabilitățile acestora (care pasează responsabilitate de la unul la altul, făcînd ca bunurile achiziționate să nu lucreze perioade îndelungate). Acest aspect contribuie la eficiența în gestionarea și menținerea echipamentelor medicale.
Achiziționarea utilajelor medicale într-un singur lot reduce costurile de deplasare, deoarece agentul economic va fi responsabil pentru instalarea și mentenanța acestora la un singur beneficiar, evitând deplasările la mai mulți beneficiari cu un singur echipament.
Generalizînd, achiziționarea bunurilor într-un singur lot va duce la utilizarea eficientă a banilor publici, principiu prevăzut de art. 7 din Legea nr. 131/2015 privind achizițiile publice.
Totodată, legea menționată oferă posibilitate operatorilor economici de a se asocia și a prezenta o ofertă corespunzătoare cerințelor înaintate.
Mulțumim pentru clarificare.