Reparația și Resistematizarea încăperilor amplasate la etajul 1-2, inclusiv fațada (D+P+1E), din str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 26, mun. Chișinău”
suma planificată 8,117,410.00 MDL
Valoare | CPV | Titlu achiziției | Cantitate | Livrare |
---|---|---|---|---|
8,117,410.00 MDL | 45453000-7 | Reparația și Resistematizarea încăperilor amplasate la etajul 1-2, inclusiv fațada (D+P+1E), din str. Mitropolit Gavriil Bănulescu-Bodoni 26, mun. Chișinău” | 1 Bucata |
20.05.2019 - 21.10.2019 str.A.Russo,1 |
Daca ne conducem dupaCerințele minime obligatorii de calificare și selecție vor fi solicitate cu respectarea prevederilor Capitolului IV al Legii nr. 131/2015 privind achizițiile publice, iar specificațiile tehnice vor fi întocmite cu respectarea prevederilor art. 37. În același timp, acestea urmează a fi stabilite ținând cont de principiile achizițiilor publice prevăzute la art. 7 și trebuie să aibă o legătură evidentă cu obiectul contractului ce urmează să fie atribuit; atuci cit de relevanta este ,,Demonstrarea accesului la personalulde specialitate necesar pentru indeplinirea corespunzătoare și în
termen a lucrărilor după cumurmează:a) efectivele medii anuale alepersonalului angajat în ultimii
3 ani minim 45 persoane,, ?
Bună ziua, ceea ce ţine de întrebarea dvs referitor la demonstrarea accesului la personal, vă informăm următoarele.
La stabilirea cerinţei respective, Autoritatea contractantă a ţinut cont de prevederile art. 22 alin. (3) lit.d) al Legii nr. 131/2015 privind achiziţiile publice, concomitent fiind respectate şi prevederile art. 7 lit. i) din legea menţionată supra.
În context, menţionăm că termenul maxim de execuţie necesar pentru satisfacerea în bune condiţii a necesităţilor reale ale autorităţii contractante este de maxim 5 luni.
Prin urmare la stabilirea cerinţelor date s-a ţinut cont de natura şi complexitatea lucrărilor ce urmează a fi executate, inclusiv numărul total de ore de manoperă potrivit devizului estimativ elaborat în baza documentaţiei de proiect, şi numărul de zile (limitat) în care urmează a fi executate lucrările respective, ca rezultat fiind calculat un număr mediu efectiv de muncitori care urmează antrenaţi zilnic pentru executarea în bune condiţii a volumului specificat de lucrări.
Avînd în vedere cele expuse, în vederea utilizării eficiente a banilor publici, inclusiv minimalizarea riscului autorităţii contractante (dispoziţii legale imperative prevăzute de art.7 lit.a) al Legii nr. 131/2015), pentru a se putea califica, ofertanţii, urmează să demonstreze întrunirea cerinţei date.
Dmneavoastra solicitati executarea contractului in termen de 5 luni, operatorul economic confirma prin devize , formularul 3:10 si semnarea ulterioara a contractului adjudecat unde se anexeaza nemijlocit devizul nr.F 3 cu indicarea personalului implicat pentru fiecare manopera , si avind semnata si garantia de buna executie a lucrarilor operatorul economic garanteaza numarul de muncitor petru realizarea contractului atuci pentru ce este necesara conditia ed a demonstra fectivele medii anuale ale personalului angajat în ultimii 3 ani minim 45 persoane,,?
Potrivit art. 17 alin. (1) din Legea nr. 131/2015, pentru constatarea datelor de calificare în cadrul procedurilor de achiziţie publică, operatorul economic va prezentă documentele eliberate de autorităţile competente stabilite de autoritatea contractantă în cadrul procedurilor de achiziţie publică. În funcţie de obiectul achiziţiei publice, în sensul prevederilor art. 1, şi de tipul procedurii alese conform dispoziţiilor art.46 alin.(1), autoritatea contractantă are obligaţia de a stabili pentru fiecare procedură în parte criteriile de calificare şi selecţie, precum şi documentele-suport, prevăzute de legislaţia în vigoare, necesare pentru a fi prezentate de către operatorii economici.
Totodată, potrivit prevederilor art. 22 „Capacitatea tehnică și/sau profesională” din Legea nr. 131/2015, la alin. (3) este clar stabilit că în cazul aplicării unei proceduri pentru atribuirea unui contract de achiziţii publice de lucrări, în scopul verificării capacităţii tehnice şi/sau profesionale a ofertanţilor/candidaţilor, autoritatea contractantă este în drept de a solicita acestora, în funcţie de specificul, de volumul şi de complexitatea lucrărilor ce urmează a fi executate şi numai în măsura în care aceste informaţii sunt relevante pentru îndeplinirea contractului: d) declaraţia referitoare la efectivele medii anuale ale personalului angajat şi ale cadrelor de conducere în ultimii 3 ani, (relevanța acestei cerințe, a fost clar și detaliat explicată în „Răspuns (18 apr 2019, 09:23)” referitor la Clarificarea nr.1).
Astfel, întru clarificarea detaliată a cerinței date, conform definiţiei din DEX „Dicționarul explicativ al limbii române”, în sensul art. 22 alin. (3) lit. d) din Legea nr. 131/2015, termenul de efectiv – reprezintă numărul persoanelor care fac parte dintr-o colectivitate organizată.
Legat de radiatoare, de indicat exact specificația cu mărimile si puterile exacte, si tipul fiecăruia (tip 11, 21, 22 ...)
Cât privește clarificarea dvs vă comunicăm că, radiatoarele se vor încadra în parametrii 33-300-800.
Legat de condiționate, de indicat volumul exact de are, puterea si tipul blocului
Ceia ce ține de volum vă informăm că, suprafața totală este de 3050 m3, pentru care conform devizului sunt preconizate 4 blocuri externe cu parametri care vor asigura volumul menționat.
Totodată, de indicat tipul de funcționalitate, setarea regimului pentru fiecare bloc individual sau regim comun pentru toate blocurile.
Vă comunicăm că potrivit devizului sunt prevăzute 52 blocuri interne individuale, preconizate pentru suprafața de la 10-25m2.
Bun aziua!
Conform Caietului de sarcini in compartimentul: "3.1. Conditionare", este mentionat echipamentul de la producatorul Daikin: Bloc exterior RXVRQ10 P; Bloc interior CTXS15K ; Bloc exterior RR 100 BV; Bloc exteriorRR 71 BV; Bloc interior FUQ 100 B8; Bloc interior FUQ 71 B8 si Conditioner ( split-sistema ) Emerson HPSE08/HPSC 08 .
Intrebarea: Se permite de schimbat echipamentul menionat in caietul de sarcini al companiei DAIKIN si EMERSON cu echipanetul analogic dupa parametrii tehnici si calitate de la compania Mitsubishi Electric?
Se acceptă parametrii minimi tehnici si calitate prevăzuți.
Referitor la numarul efectiv de angajati, e o aberatie absoluta, si va ve-ti convinge, doar in cazul cind ve-ti descalifca un operator economic si respectiv v-a depune o contestatie. Ati auzit de LEGEA Nr. 183
din 11.07.2012 Art.12? Daca nu, atunci studiati! Mult Succes!
Secţiunea a 3-a
Acţiunile sau inacţiunile autorităţilor şi instituţiilor administraţiei
publice centrale sau locale de restrîngere, împiedicare sau
denaturare a concurenţei
Articolul 12. Interzicerea acţiunilor sau inacţiunilor autorităţilor
şi instituţiilor administraţiei publice centrale sau
locale de restrîngere, împiedicare sau denaturare
a concurenţei
(1) Sînt interzise orice acţiuni sau inacţiuni ale autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice centrale sau locale care restrîng, împiedică sau denaturează concurenţa, precum:
a) limitarea drepturilor întreprinderilor de procurare ori comercializare;
b) stabilirea de condiţii discriminatorii sau acordarea de privilegii pentru activitatea întreprinderilor, în cazul în care acestea nu sînt prevăzute de lege;
c) stabilirea de interdicţii sau restricţii, neprevăzute de lege, pentru activitatea întreprinderilor;
d) impunerea, directă ori indirectă, a întreprinderilor de a se asocia ori de a se concentra sub orice formă.
(2) În cazuri excepţionale, Guvernul, autorităţile şi instituţiile administraţiei publice centrale sau locale sînt în drept să realizeze acţiunile sau inacţiunile prevăzute la alin. (1) pentru lichidarea consecinţelor calamităţilor naturale şi catastrofelor şi pentru prevenirea epidemiilor, în conformitate cu Legea nr. 212-XV din 24 iunie 2004 privind regimul stării de urgenţă, de asediu şi de război.
(3) Faptele autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice realizate contrar prevederilor alin. (1) constituie încălcări ale prezentei legi.
(4) Persoanele cu funcţie de răspundere din cadrul autorităţilor şi instituţiilor administraţiei publice poartă răspundere, în conformitate cu Codul contravenţional, pentru nefurnizarea informaţiilor, a documentelor solicitate de Consiliul Concurenţei sau pentru furnizarea de informaţii şi documente neautentice sau incomplete.
Articolul 13. Modul de executare a deciziilor Consiliului Concurenţei
privind acţiunile sau inacţiunile autorităţilor şi instituţiilor
administraţiei publice centrale sau locale de restrîngere,
împiedicare sau denaturare a concurenţei
(1) În cazul în care autorităţile şi instituţiile administraţiei publice centrale sau locale nu execută sau nu se conformează, în termenul stabilit, măsurilor dispuse prin decizie de către Consiliul Concurenţei, în scopul restabilirii mediului concurenţial, acesta înaintează acţiune în contencios administrativ, solicitînd instanţei, după caz, anularea în tot sau în parte a actului care a condus la restrîngerea, împiedicarea sau denaturarea concurenţei, obligarea autorităţii sau instituţiei în cauză să emită un act administrativ sau să efectueze o măsură ce se impune.
(2) Prin derogare de la termenul de prescripţie prevăzut de Legea contenciosului administrativ nr. 793-XIV din 10 februarie 2000, Consiliul Concurenţei se adresează în instanţa de judecată, în condiţiile alin. (1), în termen de 6 luni de la data expirării perioadei prevăzute în decizie, perioadă în care autoritatea sau instituţia administraţiei publice centrale sau locale avea obligaţia să se conformeze măsurilor necesare restabilirii mediului concurenţial.
Referitor la cele relatate, reiterăm răspunsurile de mai sus, din 18 aprilie 2019, ora 09:23 și 23 aprilie 2019 ora 09:39.
Buna ziua. Conform caietului de sarcini la compartimentul conditionare sunt enumerate urmatoarele pozitii: bloc exterior RR 100 BV - 10 kW * 2 buc = 20 kW si
bloc inetrior FOQ 100D8 10kW*6 buc= 60 kW - mai trebue bloc exterior RR 100 BV in numar de 4 buc, iar la bloc exterior RR 71 BV - 8 kW * 1 buc = 8 kW si bloc inetrior FOQ 71D8 8kW*2 buc= 8 kW - mai trebue bloc exterior RR 71 BV *1 buc. Adica va aducem la cunostinta ca la blocurile interioare nu se ajung blocuri exterioare. Intrebarea: putem sa adaugam in oferta cantitatea necesara de blocuri exterioare? Multumesc anticipat
Referitor la clarificare va informam ca specificatia tehnica corespunde necesitatilor si nu este necesar de adaugat careva dispozitive suplimentare