Servicii de investigaţie şi de siguranţă
suma planificată 1,095,600.00 MDL
Valoare | CPV | Titlu achiziției | Cantitate | Livrare |
---|---|---|---|---|
1,095,600.00 MDL | 79700000-1 | Servicii de pază fizică și pază tehnică pentru anul 2023 | 9 Unitate |
01.05.2023 - 30.04.2024 Conform caietului de sarcini |
solicitam respectuos sa fie prevăzut în anunțul de participare ca ofertanții să prezinte un certificat ce conține semnătura electronica a reprezentanților din cadrul autorităților de stat ce confirmă lipsa restanțelor la bugetul de stat deoarece în ultimul timp multe companii falsifică acest certificat unde este prezent doar ștampila instituției fiscale. De asemnea informatia nu poate fi nicidecum verificată pe site-ul fisc.md ci doar pe date.gov.md .Rugăm respectuos să fie prevăzut expres faptul ca asigurarea standardelor calității să fie în baza certificatului ISO care este unicul certificat legal de asigurare a standardelor calității
Entitatea contractantă a luat act de clarificările solicitate și, în baza art. 58 din Legea nr. 74/2020, ține să Vă comunice următoarele:
1. Conform documentației de atribuire, prin prisma alin. (1) art. 69 din Legea nr. 74/2020, pentru a demonstra capacitatea economico-financiară, operatorul economic interesat prezintă, în mod obligatoriu, Certificatul privind lipsa sau existența restanțelor la bugetul public național, eliberat de către Serviciul Fiscal de Stat, valabil la data deschiderii - copia confirmată prin semnătură electronică. Conform alin (4) art. 69 din Legea nr. 74/2020, în cazul în care informaţiile sau documentele prezentate de către ofertant/candidat sunt incomplete sau eronate, entitatea contractantă solicită ofertantului/candidatului în cauză să suplimenteze, să clarifice sau să completeze informaţiile sau documentele corespunzătoare, respectând principiul transparenţei şi cel al egalităţii de tratament. În baza alin. (16) art. 76 din Legea nr. 74/2020, atunci când consideră necesar, entitatea contractantă verifică exactitatea informaţiilor şi a dovezilor furnizate de ofertanţi, asigurând, totodată, respectarea principiilor egalităţii de tratament, imparţialităţii şi nediscriminării în privinţa tuturor ofertanţilor. La caz, entitatea contractantă accesează Portalul guvernamental de date date.gov.md pentru a verifica informația prezentată. Totodată operatorul economic are obligația să acționeze cu bună-credință, în ce scop declară pe propria răspundere că materialele și informațiile furnizate sunt corecte și semnează în acest sens Declarația privind eligibilitatea, conform anexei nr. 3 la Anunț de participare.
2. În cadrul procedurilor de achiziţie sectorială, entitatea contractantă are obligația, prin prisma alin. (7) art. 5 din Legea nr. 74/2020, să asigure obiectivitatea şi imparţialitatea în cadrul procedurilor de achiziţie sectorială. Conform alin. (1) art. 52 din Legea nr. 74/2020, specificaţiile tehnice ale bunurilor, lucrărilor şi serviciilor solicitate de entitatea contractantă vor reprezenta o descriere exactă şi completă a obiectului achiziţiei, astfel încât fiecare cerinţă şi criteriu, stabilite de entitatea contractantă, să fie îndeplinite. Alin. (5) art. 52 din Legea nr. 74/2020 prevede, că specificaţiile tehnice trebuie să permită oricărui ofertant accesul egal la procedura de atribuire şi nu trebuie să aibă ca efect introducerea unor obstacole nejustificate de natură să restrângă concurenţa dintre operatorii economici. În conformitate cu prevederile art. 73 din din Legea nr. 74/2020, (1) În cazul în care entitatea contractantă solicită prezentarea unor certificate, emise de organisme independente, prin care se atestă faptul că operatorul economic respectă anumite standarde de asigurare a calităţii, aceasta trebuie să se raporteze la sistemele de asigurare a calităţii, bazate pe seriile de standarde europene relevante, certificate de organisme conforme cu seriile de standarde europene privind certificarea, sau la standarde internaţionale pertinente, emise de organisme acreditate.
(2) În conformitate cu principiul recunoaşterii reciproce, entitatea contractantă are obligaţia de a accepta certificatele echivalente emise de organismele stabilite în statele membre ale Uniunii Europene. În cazul în care operatorul economic nu deţine un certificat de calitate astfel cum este solicitat de entitatea contractantă, aceasta din urmă are obligaţia de a accepta orice alte certificări, prezentate de operatorul economic respectiv, în măsura în care acestea confirmă asigurarea unui nivel corespunzător al calităţii.