Implementarea unui sistem informatic performant în care va avea loc agregarea resurselor Universității din momentul execuției prin verificarea și validarea resurselor în funcție de disponibilitatea serviciilor, capacitatea acestora, performanța și costul aferent utilizării acestora la cerere cât și cuantificarea serviciilor în funcție de consum.
suma planificată 6,250,000.00 MDL
Buna ziua. Chiar daca UPS-ul va fi de la alt funizor, alti producatori in afara de HPE nu corespund cerintelor. Va fi corect sa divizati in loturi separate: 1. Retea (switchuri, WiFi) , 2. Servere si storage, 3. UPS, 4. Lucrari de cablare. Acest pas nu va influenta calitatea infrastructurii. Multumim.
Stimați ofertanți,
în întrebare menționați cel puțin două companii care le considerați demne a Vă fi posibili concurenți. Prin urmare nu este favorizat nimeni. Amintim, că se cere o soluție ”la cheie”, care presupune nu doar livrări de echipamente, dar și lucrări de dezvoltare a rețelei universitare deja existente, de creare a unui Centru de Date, instruiri și mentenanță de către specialiști certificați, pe parcursul a trei ani. Vă rugăm să recitiți Caietul de Sarcini, și vom fi bucuroși să primim o ofertă comercială din partea companiei Dvs.
Referitor la cablul de retea, trebuie sa fie inclus in pret si serviciile de cablare?
Buna ziua, da.
Niciunul dintre producătorii de echipamente enumerați mai jos nu are echipamente care să îndeplinească condițiile licitației: Fujitsu, Lenovo, Dell Technologies, Cisco Systems, Huawei, Supermicro, Oracle, Inspur, IBM. Nu înțelegem despre ce producător vorbiți. Vă rugăm să asigurați participarea egală a tuturor agenților economici interesați la licitație
Stimate ofertant,
Vă rugăm să indicați explicit, care din condițiile licitației nu poate fi îndeplinită, folosind echipamente de la unul din producătorii indicați de Dvs. în textul întrebării. Dacă una sau câteva asemenea condiție vor fi indicate, vom analiza posibilitatea îmbunătățirii lor. Această intenție a fost deja enunțată în unul dintre răspunsurile precedente.
Buna ziua.Conform comunicatului AAP din 10/09/2020 , autoritățile contractante, care vor iniția proceduri de achiziții publice pentru procurarea de produse de echipamente electrice și electronice (anexa 1B) urmează să solicite de la operatorii economici, interesați să depună oferte, numărul de înregistrare din „Lista producătorilor” drept dovadă a conformării reglementărilor HG212/2018 p. 46 și 47, dar si LP209/2016 art. 12 alin. (5) lit. c), alin. (6) lit. a). Este de menționat că nerespectarea prevederilor Regulamentului de către cei implicați în ciclul de viață a EEE (producători, importatori, consumatori) constituie contravenție și se sancționează conform prevederilor art. 154 din Codul Contravențional al Republicii Moldova. Va multumim anticipat pentru raspuns.
Stimate operator economic, aceasta cerință se regăsește în p. 16 a anunțului de participare, documente obligatorii (pozitia 11).
În primul rând, putem confirma declarația anterioară a colegilor că caietul de sarcini într-adevăr este foarte confortabili pentru un producător, iar totalitatea cerințelor nu implică posibilitatea participării altor producători, cu excepția celui indicat mai sus (HP).
În al doilea rând, susțineți că există un mediu competitiv între două companii - Fors, S&T și altcineva. Cu toate acestea, însă încălcați legea acordând preferință unui singur producător. În același timp, este important să înțelegem că aproape toți producătorii susțin, de regulă, un partener în licitație. Prin urmare, cu o probabilitate de 99%, o singură companie locală va ieși cu echipamente HP - Fors, S&T sau altcineva.
Astfel, vă rugăm să modificați caietul de sarcini și să oferiți o oportunitate de participare pentru toate părțile interesate, și nu doar pentru HP și partenerii săi.
Stimați ofertanți! Afirmația despre existența mediului competitiv nu ne aparține - a fost expusă chiar de colegii Dvs în una din precedentele întrebări. Nouă ne rămâne doar să credem că aceasta corespunde adevărului. Cât privește preferințele față de un singur producător, în regiune există cel puțin încă un producător internațional care oferă toată gama de echipamente necesare. Dacă însă există anumiți parametri tehnici a echipamentelor, care în opinia Dvs. se referă doar la produsele HP, rugăm să le indicați, pentru a analiza posibilitatea modificării lor.
În acest caz, nu este foarte clar modul în care potențialii ofertanți pot calcula costul serviciilor de stabilire a comunicațiilor atunci când nu este propus planul clădirii, configurația rețelei etc. Mai mult, în caietul de sarcini nu se spune nimic despre lucrările de cablare a infrastructurii. În același timp, vă atragem atenția asupra faptului că canalele specializate pentru cablu sunt de obicei folosite pentru cablare, despre care, de asemenea, nu există niciun cuvânt în caietul de sarcini. Solicitați instalarea a 60 puncte de acces. Dar pentru a le configura corect și a asigura o acoperire de înaltă calitate, trebuie să cunoaștem configurația încăperilor, grosimea pereților, înălțimea tavanelor etc. Nici această informație nu este disponibilă. Astfel, toate cerințele privind furnizarea unei scheme logice de conectare și a întregii infrastructuri sunt în principiu imposibil de realizat.
Vă rugăm să furnizați toate informațiile necesare în pachetul de documente
Stimați ofertanți, pentru toate măsurătorile necesare pe teren(or, un proiect de asemenea anvergură nu poate fi realizat fără o analiză prealabilă a construcțiilor) vom fi bucuroși să Vă acordăm tot suportul necesar. Dacă planificați o vizită pentru a efectua măsurătorile necesare, contactați preventiv la nr. de telefon 067560407
Ne pare rău, dar această cerință poate fi îndeplinită doar de un singur producător, Hewlett-Packard Enterprise. Niciun alt producător nu are în portofoliu întreaga gamă de echipamente solicitate în licitație și, în plus, cu toate caracteristicile specificate.
Toate acestea încalcă grav prevederile Legii nr. 131/2015. Vă rugăm să excludeți schemele de corupție și să asigurați participarea egală a tuturor agenților economici interesați la licitație.
Ne pare rău, dar această cerință se referă cel puțin încă la un producător internațional, activ în regiunea Europei de Sud-Est, diferit de HP.
În caiet de sarcini este inclusă cerința: Echipamentul hardware propus trebuie sa fie de brand internațional, totodată pentru a micșora costurile de suport pe perioada exploatării sistemului propus și compatibilitate garantată echipamentele de rețea active, serverele, echipamente de stocare, sursele de alimentare neîntreruptibilă trebuie sa fie de același producător - care este HP. Astfel, rugăm excluderea acestei sintagme din caiet de sarcini care încalcă flagrant concurenta si creează suspiciuni în corupere.
Ne pare rău, dar această cerință se referă cel puțin încă la un producător internațional, activ în regiunea Europei de Sud-Est, diferit de HP.
Fujitsu - nu are WiFi
Lenovo - nu are WiFi
Dell - nu are WiFi
Cisco - nu are storage, UPS
Huawei - nu are servere x86 din 2020
Supermicro - nu are WiFi, switch-uri.
Repetam: cerintelor solicitate corespunde numai un producator - HPE!
Vă mulțumim pentru analiza comprehensivă a resurselor producătorilor din domeniu - ea ne-a ajutat să identificăm o eroare în textul cerinței: ” ... sursele de alimentare neîntreruptibilă trebuie sa fie de același producător” face referire la dispozitivele UPS (uninterruptible power source), în timp ce corectă este referința la PSU (power supply unit), ceea ce corespunde cerinței corecte: ” ... sursele de alimentare trebuie sa fie de același producător”. Această eroare va fi corectată și în caietul de sarcini.
Suplimentar, ținem să remarcăm că:
Conform caietului de sarcini p V.6. Serverele pentru Clusterul de înaltă disponibilitate trebuie sa fie dotate cu următoarele unități de stocare:
• 2x SSD per Server 240GB SATA 6G Read Intensive SFF... -> Storage for Microsoft Hyper-V Server 2022!
• 2x NVMe 1.6TB Gen3 Mainstream Performance Mixed Use SFF ... -> Cache per Cluster Node!
• 8x SSD Mixed Use SFF -> Storage per Cluster Node!
2. Totodată este specificat:
• 1x PCIe Gen2 3.0 x8 Modular LH Controller per Server, 12Gb/s SAS w/o cache!
Prin urmare avem de implementat soluția de stocare Software-Defined oferita de compania Microsoft! (S2D - Storage Spaces Direct), respectiv la p. V.7 nu avem careva dependente hardware este suficient pentru scalabilitate la p.V.6 de asigurat serverul cu 25x lăcașuri SFF (eng: 25x SFF Cady bays).
Rugam sa analizați caietul de sarcini pentru Implementarea unei platforme TIC de integrare a tehnologiilor Cloud în educație din prisma unui proiect complex! Așteptările noastre sunt să avem întrebări fata de tehnologiile care necesita de a fi implementate, prezentarea după caz a schemelor logice etc.
Dear Team, for calculation of laying cable connections as well as calculation for full and quality coverage of the necessary zones with wireless Internet the following documents are required:
- Building plan with detailed dimensions, indication of wall material and they thickness as well as planned locations of access points. At the same time it's very important to indicate the approximate number of subscribers the connection of which should be provided by each access point.
Your option to come and measure everything - does not stand up to criticism. Any normal customer provides such information if he is really interested in building a quality solution, and not just in mastering the money and ensuring personal interests.
Please provide all the necessary information related to the construction of the network infrastructure.
Principalele tendințe cu importanță primordială pentru proiectul lansat sunt implementarea următoarelor tehnologii:
SD - Software Defined
UCC - Unified communications and collaboration
Hybrid Cloud & Cloud Bursting
BYOD - Bring your own device
detaliem:
se solicita modernizarea! presupune cablare structurată în formație topologie rețea SDN (Software Defined Networking) a rețelei academice CAN (Campus Area Network) pentru blocul Central si #4 al USM prin căile de comunicații existente!
numărul de porturi, dulapuri de comunicații necesare cablării, cantitățile punctelor de acces pentru zonele de acoperire Wi-Fi sunt deja calculate si incluse cu rezerva pentru cazuri neprevăzute, urmează doar de a estima prețul lucrărilor pentru cablare si montare echipament.
Rugam să analizați caietul de sarcini pentru Implementarea unei platforme TIC de integrare a tehnologiilor Cloud în educație din prisma unui proiect complex! Așteptările noastre sunt să avem întrebări fata de tehnologiile care necesita de a fi implementate, prezentarea după caz a schemelor logice etc.
Stimați colegi,
Nu este dificil de determinat faptul că caietul de sarcini respectiv este făcut pentru un singur producător (HP) și în consecință pentru un singur agent economic (Fors sau S&T sau altceva). Vă rugăm să revizuiți cerințele tehnice, astfel incât acestea să fie create in conformitate cu normele și regulile stabilite în Legea nr. 131 din 2015. În caz contrar, procedura de licitație va fi contestată la ANSC.
Stimați ofertanți,
în întrebare menționați cel puțin două companii care le considerați demne a Vă fi posibili concurenți. Prin urmare nu este favorizat nimeni. Amintim, că se cere o soluție ”la cheie”, care presupune nu doar livrări de echipamente, dar și lucrări de dezvoltare a rețelei universitare deja existente, de creare a unui Centru de Date, instruiri și mentenanță de către specialiști certificați, pe parcursul a trei ani. Vă rugăm să recitiți Caietul de Sarcini, și vom fi bucuroși să primim o ofertă comercială din partea companiei Dvs.
Buna ziua. Chiar daca UPS-ul va fi de la alt funizor, alti producatori in afara de HPE nu corespund cerintelor. Va fi corect sa divizati in loturi separate: 1. Retea (switchuri, WiFi) , 2. Servere si storage, 3. UPS, 4. Lucrari de cablare. Acest pas nu va influenta calitatea infrastructurii. Multumim.
Cerința unui lot unic este dictată de
1. necesitatea integrării soluției cu serviciile deja utilizate de USM în procesul educațional și administrativ (Moodle, Microsoft Office for Education, Sistemele Informaționale Universitare) prin oferirea autentificării universale securizate (multifactor) atât în campusul universitar, cât și oriunde în afara acestuia.
2.dinamica utilizării resurselor de rețea, necesitatea redirecționării și modificării frecvente a priorității acestora, în funcție de cererea de resurse (resurse transfer date, resurse de calcul) din diferite locații, necesitatea controlului centralizat al soluției (sistemului Cloud Computing) la nivel software.
3.necesitatea asigurării fiabilității sporite (24/24, 7 zile / săptămână) și mentenanței eficiente nu doar pe fiecare din modulele soluției, dar și pentru potențialele situații de problemă în zonele de interconectare / interacțiune a modulelor.